Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Επιδείνωση του καιρού με βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως δέκα βαθμούς – Έρχετα…

kairos 1

Σάκης Αρναούτογλου: Επιδείνωση του καιρού με βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως δέκα βαθμούς – Έρχεται νέα κακοκαιρία

Το βαρομετρικό χαμηλό που θα διασχίσει το χώρα αναμένεται να αλλάξει τον καιρό και σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα, ενώ η θερμοκρασία μπορεί να πέσει έως 10 βαθμούς.

Ο παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ3 ανέφερε πως το Σάββατο (25/11) τα πιο έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες, ακολουθώντας πορεία από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά. Μπόρες, βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν ανά περιόδους τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Από τις βραδινές ώρες μάλιστα θα έχουμε χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές στα 600 μέτρα υψόμετρο στη βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο.

Επίσης, από το απόγευμα η θερμοκρασία θα υποχωρήσει έως και 10 βαθμούς, ενώ τοπικά μπορεί ακόμη και έως 13-14. Ωστόσο, μέχρι το μεσημέρι θα επικρατούν πιο υψηλές θερμοκρασίες.

Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ενώ μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (26/11) ο ήλιος θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι και το κρύο θα είναι ιδιαίτερα αισθητό.

Επιπλέον, τη Δευτέρα (27/11) θα εμφανιστούν λίγα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα, όμως την Τρίτη (28/11) θα εμφανιστεί νέα κακοκαιρία, με τα προγνωστικά μοντέλα να δείχνουν πως υποχωρεί την Τετάρτη (29/11).

Ο καιρός το Σάββατο

Το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει ότι το Σάββατο (25/11) αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι έντονες στα δυτικά ηπειρωτικά και τη Θράκη.

Τα φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι παροδικά και πρόσκαιρα. Χαλαζοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν σε τμήματα του Αιγαίου. Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως μετά τις απογευματινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας και από τις βραδινές ώρες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται τοπικά έως και σε πεδινά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες από τα βορειοδυτικά και θα περιοριστούν στο Αιγαίο, στη Θράκη και τοπικά στα ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 17, στην Ήπειρο από -5 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -3 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 13 έως 20-21 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

To Top