Κόσμος

Σε κατάσταση συναγερμού η Γαλλία – Μπαράζ εκκενώσεων για βόμβες σε Λούβρο, Βερσαλλίες και σιδηροδρομ…

louvros

Σε κατάσταση συναγερμού η Γαλλία – Μπαράζ εκκενώσεων για βόμβες σε Λούβρο, Βερσαλλίες και σιδηροδρομικό σταθμό

Ένα μπαράζ προειδοποιήσεων για βόμβες σε δημοφιλή και πολυσύχναστα μέρη στο Παρίσι έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού της γαλλικές αρχές.

Αρχικά υπήρξε προειδοποίηση για βόμβα στο μουσείο του Λούβρου με αποτέλεσμα να εκκενωθεί.

Ακολούθησε η προειδοποίηση για βόμβα στα ανάκτορα των Βερσαλλιών, με αποτέλεσμα οι αρχές να απομακρύνουν άμεσα το πλήθος των επισκεπτών από όλους τους χώρους του παλατιού.

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν έπειτα από ανώνυμη προειδοποίηση στον ιστότοπο moncommissariat.fr και όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Βερσαλλίες δεν πρόκειται να ξανανοίξουν για το κοινό σήμερα.

Τέλος ένα ύποπτο αντικείμενο σιδηροδρομικός σταθμός του Παρισιού προκάλεσε την κινητοποίηση της γαλλικής αστυνομίας. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι αρχές εκκένωσαν τον σταθμό και συγκεκριμένα την αίθουσα 2.

Η Γαλλία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Περίπου 7.000 άνδρες έχουν κινητοποιηθεί για περιπολίες σε μεγάλα αστικά κέντρα και τουριστικά μέρη, ύστερα από τη δολοφονική επίθεση εναντίον εκπαιδευτικού στην πόλη Αράς, την οποία ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε πως συνδέεται με τα πολεμικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον η Γαλλία φιλοξενεί και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι, γεγονός που απαιτεί πιο αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Την κινητοποίηση διέταξε ο Εμανουέλ Μακρόν όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του. Ο Γάλλος Πρόεδρος έδωσε εντολή οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων να κινητοποιηθούν μέχρι νεωτέρας.

To Top