Πολιτική

Σήμερα αποφασίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ εάν τελικά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο την Κυριακή ή μετατεθεί και πάλι η…

syriza 7

Σήμερα αποφασίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ εάν τελικά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο την Κυριακή ή μετατεθεί και πάλι η διαδικασία

Μπορεί να απομένουν μόλις πέντε ημέρες μέχρι να στηθούν οι κάλπες της 17ης Σεπτεμβρίου που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ωστόσο μην… δένετε και «κόμπο» την ημερομηνία. Αν και απομένουν λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μέχρι την εκκίνηση της διαδικασίας, όλα ακόμη είναι στον αέρα!

Η κακοκαιρία Daniel που έπληξε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας και ειδικότερα την περιφέρεια της Θεσσαλίας ανάγκασε την Κουμουνδούρου να μεταθέσει τις κάλπες κατά μια εβδομάδα και έτσι αντί για τις 10 Σεπτεμβρίου, ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στις 17 του μηνός και εάν απαιτηθεί και δεύτερος γύρος, στις 24 του μηνός. Τα πράγματα όμως στη Θεσσαλία είναι ακόμη εξαιρετικά δύσκολα και είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν εκλογικά τμήματα π.χ. στον Βόλο ή στην Λάρισα.

Η τελική απόφαση για το πότε θα γίνουν τελικά οι εσωκομματικές εκλογές θα επικαιροποιηθεί σήμερα, όπου η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης θα επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές. Αφενός μεταβαίνουν στη Θεσσαλία προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στους κατοίκους, αφετέρου όμως θα διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί εκεί. Μάλιστα η σχετική επίσκεψη είχε οριστεί για χθες, αλλά ακυρώθηκε λόγω των προβλημάτων που καταγράφονται στο οδικό δίκτυο.

Εάν τυχόν μετατεθούν πάντως οι εκλογές για τις 24 Σεπτεμβρίου, ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί την 1η Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα καλούνταν να ψηφίσουν για… τέσσερις συνεχόμενες Κυριακές σε πολλές περιοχές της χώρας. Κι αυτό γιατί μετά τον πρώτο και δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών (σ.σ. θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι κανείς από τους Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανο Κασσελάκη, Νίκο Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Στέφανο Τζουμάκα δεν πρόκειται να εκλεγεί από τον α’ γύρο), θα ακολουθήσει στις 8 Οκτωβρίου ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών και στις 15 Οκτωβρίου ο δεύτερος γύρος, όπου δεν θα έχει «καθαρίσει» η ανάδειξη δημάρχου και περιφερειάρχη από τις πρώτες κάλπες.

To Top