Κόσμος

Σκάνδαλο στην Abercrombie & Fitch: Πάρτι οργίων με ναρκωτικά του πρώην CEO της εταιρείας – «Mε βίασα…

abercrombie2

Σκάνδαλο στην Abercrombie & Fitch: Πάρτι οργίων με ναρκωτικά του πρώην CEO της εταιρείας – «Mε βίασαν, κόλλησα HIV»

Η πρόσφατη αποκάλυψη του BBC σχετικά με ένα οργανωμένο κύκλωμα το οποίο εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά νεαρούς άνδρες, με πρωταγωνιστή τον Jeffries της A&F, σοκάρει. Το BBC Panorama έδωσε στη δημοσιότητα έναν φάκελο με ισχυρισμούς ότι ένα «εξαιρετικά οργανωμένο δίκτυο» χρησιμοποίησε έναν μεσάζοντα για να βρίσκει νεαρούς άνδρες για τον 79χρονο επιχειρηματία Jeffries και τον 60 ετών σύντροφό του, Matthew Smith. Το βρετανικό μέσο μίλησε με οκτώ άνδρες, ορισμένοι από τους οποίους ισχυρίστηκαν ότι τους εκμεταλλεύτηκαν σε εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στις ΗΠΑ, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Βενετία, το Μαρακές και την Καραϊβική.

«Με βίασαν και κόλλησα HIV»

Ένας από αυτούς τους άντρες ισχυρίζεται ότι ήταν πιθανό να κόλλησε τον ιό HIV μετά από βιασμό. Ήταν γύρω στα 20 όταν πήγε σε μια εκδήλωση στο Μαρακές, όπου υπήρχαν έως και 80 άλλοι άνδρες. «Μας έδωσαν σαμπάνια να πιούμε και ένα μεγάλο βάζο με Viagra. Ήμουν συγκλονισμένος, δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο» είπε. Ο ίδιος ανέφερε ότι χόρεψε για τον Jeffries και τον Smith και ισχυρίζεται ότι ο πρώην CEO του έπιασε το κεφάλι και τον ανάγκασε να φιληθεί μαζί του. Ένιωσε άβολα και πήγε σε ένα πίσω δωμάτιο και αποκοιμήθηκε. «Ξύπνησα και ένιωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ένιωσα σαν κάποιος να είχε βάλει ναρκωτικό βιασμού στο ποτό μου». Βρήκε ένα προφυλακτικό και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να με νάρκωσαν και να με βίασαν. Πιθανότατα δεν θα μπορέσω ποτέ να μάθω με βεβαιότητα τι συνέβη». Ο άντρας κατέρρευσε όταν αποκάλυψε ότι είχε αρχίσει να αρρωσταίνει και αργότερα διαγνώστηκε θετικός στον ιό HIV.

Η έρευνα του BBC ανέφερε ότι πολλές από τις εκδηλώσεις περιλάμβαναν σεξουαλικές πράξεις και οι άνδρες δήλωσαν ότι στρατολογήθηκαν από έναν μεσάζοντα που αναγνωρίστηκε ως James Jacobson. Οι μισοί ισχυρίστηκαν ότι παραπλανήθηκαν σχετικά με τη φύση των εκδηλώσεων ή ότι δεν τους είπαν ότι θα συμπεριλαμβανόταν σεξ, ενώ άλλοι είπαν ότι γνώριζαν για το σεξ αλλά όχι τι ακριβώς αναμενόταν από αυτούς.

«Το τίμημα ήταν η συμμόρφωση»

Τα υποψήφια μοντέλα της A&F βρέθηκαν από πολύ νωρίς σε δυσάρεστη θέση. Ο David Bradberry, 23 ετών τότε, είπε στην εκπομπή ότι συστήθηκε στον Jacobson από έναν ατζέντη που τον περιέγραψε ως τον φύλακα των «ιδιοκτητών» της A&F. Είπε στο δημοσιογράφο ότι ο Jacobson πρότεινε στον Bruce Weber, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν ο επίσημος φωτογράφος της A&F, να τον φωτογραφίσει. Ο Bradberry υποστήριξε: «Ο Jim μου ξεκαθάρισε ότι αν δεν τον άφηνα να μου κάνει στοματικό σεξ, δεν θα συναντιόμουν με την Abercrombie & Fitch ή τον Mike Jeffries. Είχα παραλύσει. Ήταν σαν να πουλούσε δόξα. Και το τίμημα ήταν η συμμόρφωση», είπε. Ο Jacobson φέρεται να του έδωσε 500 δολάρια και να του είπε ότι ήταν για το χρόνο του. Ο Bradberry πρόσθεσε: «Νόμιζα ότι ήταν απλώς ένας ανατριχιαστικός γέρος που δεν θα χρειαζόταν να ξαναδώ».

Έπειτα, ο Bradberry αποδέχτηκε πρόσκληση για μια εκδήλωση στο πρώην σπίτι του Jeffries στο Hamptons στο Long Island της Νέας Υόρκης. Πριν από την εκδήλωση, είπε ότι του δόθηκε μια δωροκάρτα A&F για να αγοράσει ένα ρούχο, το οποίο, όπως είπε, τον έκανε να αισθάνεται επίσημος. Στο Hamptons, ο Bradberry είπε ότι μίλησε στον Jeffries και τον Smith για τις φιλοδοξίες του να γίνει μοντέλο της A&F. Αργότερα, όπως είπε, ο Jeffries του κράτησε «poppers» κάτω από τη μύτη του – ένα ναρκωτικό που μπορεί να προκαλέσει έντονη αναστάτωση στο κεφάλι και αποπροσανατολισμό – και αργότερα έκανε σεξ μαζί του.

Άνδρες που συμμετείχαν σε αυτές τις εκδηλώσεις δήλωσαν στο BBC ότι ο Jeffries και ο Smith συμμετείχαν σε σεξουαλική δραστηριότητα με περίπου τέσσερις άνδρες ή τους «κατεύθυναν» να κάνουν σεξ μεταξύ τους. Στη συνέχεια, οι άνδρες είπαν ότι τους δόθηκαν φάκελοι γεμάτοι με χιλιάδες δολάρια σε μετρητά.

Εισαγγελική έρευνα

Οι δύο ισχυροί άνδρες δεν απάντησαν σε επανειλημμένα αιτήματα για σχολιασμό από το BBC. Το BBC ανέφερε ότι δύο πρώην εισαγγελείς των ΗΠΑ εξέτασαν ανεξάρτητα έγγραφα και μαρτυρίες και ζήτησαν να διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί αν θα πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες για εμπορία σεξ. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, η εμπορία σεξ περιλαμβάνει το να πείσει έναν ενήλικα να ταξιδέψει σε άλλη πολιτεία ή χώρα για να κάνει σεξ έναντι χρημάτων με τη χρήση βίας, απάτης ή εξαναγκασμού.

Με τη σειρά του, ο Jacobson κατηγορείται ότι τους πρότεινε ή τους έκανε σεξουαλική «οντισιόν», ζητώντας ή προσφέροντας στοματικό σεξ πριν συστηθούν στον Jeffries. Άλλοι ισχυρισμοί αναφέρουν ότι οι άνδρες υποχρεώθηκαν να υπογράψουν συμφωνίες εμπιστευτικότητας και ότι κατάλαβαν ότι θα τους μηνύονταν αν μιλούσαν. Ο Barrett Pall, πρώην μοντέλο που ασχολείται πλέον με το life coaching, δήλωσε ότι αισθάνθηκε ότι τον πίεσαν να παραστεί σε μια εκδήλωση στα Χάμπτονς το 2011. Τότε, 22 ετών, είπε στο BBC ότι στρατολογήθηκε από ένα μεγαλύτερο μοντέλο, για να είναι ο «αντικαταστάτης» του για «κάποιου είδους σεξουαλική εμπειρία» με τον Jeffries και τον σύντροφό του.

Ο Pall αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο μοντέλο του είπε ότι «δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι που δεν θέλεις να κάνεις», αλλά πρότεινε ότι «όσο πιο μακριά πας, τόσο το καλύτερο» και υπαινίχθηκε ευκαιρίες καριέρας. Όταν έφτασε στην εκδήλωση, με την επίβλεψη του προσωπικού, αισθάνθηκε πίεση να «αποδώσει». Ο Pall είπε ότι ένας από τους άλλους άνδρες που είχαν προσληφθεί για την εκδήλωση του έκανε στοματικό σεξ, ενώ ο Jeffries και ο Smith τον παρακολουθούσαν. Είπε ότι στη συνέχεια τον ενθάρρυναν να έρθει στο κρεβάτι και να φιλήσει τον Jeffries. Πρόσθεσε ότι αργότερα δύο άλλοι άνδρες που είχαν προσληφθεί για την εκδήλωση έκαναν σεξ με το αφεντικό της A&F και τον σύντροφό του.

To Top