Πολιτική

Σκέρτσος: Το μεταναστευτικό δεν πρέπει να γίνει ξανά ελληνικό ζήτημα για να ικανοποιήσουμε τις ιδεολ…

skertsos2 1

Σκέρτσος: Το μεταναστευτικό δεν πρέπει να γίνει ξανά ελληνικό ζήτημα για να ικανοποιήσουμε τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ

«Η Ελλάδα είναι σε διαρκή πόλεμο με τους εγκληματίες διακινητές ανθρώπινων ζωών. Όχι με το λιμενικό σώμα που σώζει ζωές και φυλάει σύνορα. Αντί, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τη χώρα μας, τους άξιους άντρες και τις άξιες γυναίκες του λιμενικού σώματος, τον ενημερώνουμε ότι η Ελλάδα έχει πάψει να αποτελεί βασική πύλη εισόδου των δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων χάρη και στις γενναίες προσπάθειες του λιμενικού μας σώματος. Επιτέλους, ας δείξει λίγο περισσότερο σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

Ο κ. Σκέρτσος συνεχίζει αναφέροντας ότι «Το μεταναστευτικό ζήτημα είναι παρόν, γεννά τραγωδίες και απειλεί την κοινωνική συνοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Είναι, όμως, ένα διεθνές πρόβλημα. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ξανά ένα ελληνικό ζήτημα για να ικανοποιήσουμε τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο θα ήταν και λάθος και άδικο για τη χώρα μας που έχει σηκώσει έως σήμερα πολύ μεγαλύτερο βάρος από αυτό που της αναλογεί».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά, με την αλλοπρόσαλλη στάση που κρατάει βρίσκεται σε απόκλιση από την ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία και συμπεριφέρεται, δυστυχώς, σαν να μην έμαθε τίποτα από τα λάθη που έκανε το 2015-2019» και καταλήγει «διεκδικώντας εκ νέου το μονοπώλιο της ευαισθησίας ξεχνάει το αίσχος της Μόριας που είναι όλο δικό του. Οι πολίτες, όμως, δεν ξεχνούν».

ΣΥΡΙΖΑ: «Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί οι Αρχές δεν επενέβησαν και περίμεναν την άδεια ενός καθάρματος»

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του έθετε το ερώτημα «τι εντολές είχαν οι Αρχές και δεν επενέβησαν επειδή δεν τους έδωσε άδεια ένα από τα καθάρματα» απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ενώ σημειώνει ότι «τα ερωτήματα για την τραγωδία περιμένουν απαντήσεις».

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «κανείς δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει με την αναφορά του κ. Μητσοτάκη σήμερα από το Γύθειο ότι οι διακινητές είναι καθάρματα», για να τονίσει: «Αυτό που ωστόσο δεν έχει απαντήσει κανείς μέσα στις αλλεπάλληλες αντιφάσεις των τελευταίων ημερών, είναι τι εντολές είχαν οι Αρχές και δεν επενέβησαν επειδή δεν τους έδωσε άδεια ένα από αυτά τα καθάρματα- o καπετάνιος- ο οποίος μάλιστα φαίνεται να είχε αποδράσει από το πλοίο 9 ώρες πριν τη βύθιση».

«Ο αρχηγός του Λιμενικού του κ. Μητσοτάκη και νυν υπουργός Ναυτιλίας άφησε αυτά τα καθάρματα ανενόχλητα μέχρι το τραγικό ναυάγιο 600 ανθρώπων», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιπλέον αναφέρει ότι «θα περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη έστω να αναρωτηθεί, μιας και βρέθηκε στο Γύθειο, γιατί δεν δόθηκε εντολή στο ναυαγοσωστικό, που βρισκόταν στο λιμάνι του Γυθείου, να συνδράμει άμεσα σε επιχείρηση διάσωσης».

«Όπως και να απαντήσει», προσθέτει, «γιατί δεν διανεμήθηκαν σωσίβια όπως διανεμήθηκαν νερά, καθώς και γιατί δεν ζητήθηκε η βοήθεια της FRONTEX».

To Top