Κόσμος

Στη Γάζα ο αρχηγός της Νότιας Διοίκησης του IDF – «Εισβολή θα γίνει ακόμα και αν γεμίσουν οι δρόμοι…

1 IDF

Στη Γάζα ο αρχηγός της Νότιας Διοίκησης του IDF – «Εισβολή θα γίνει ακόμα και αν γεμίσουν οι δρόμοι πτώματα»

Ο αρχηγός της Νότιας Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ επισκέφθηκε τα στρατεύματα που επιχειρούν στη πρώτη γραμμή στη Γάζα, τη στιγμή που απόστρατος υψηλόβαθμος αξιωματικός του στρατού έριξε «νερό στη φωτιά» με τις δηλώσεις που έκανε.

Συγκεκριμένα, ο IDF έκανε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ και δημοσίευσε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Yaron Finkelman, ενώ στη λεζάντα έγραψε τα εξής:

«Οι δυνάμεις του IDF συνεχίζουν τις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας. Νωρίτερα σήμερα, ο διοικητής της Νότιας Διοίκησης, συνταγματάρχης Yaron Finkelman, πραγματοποίησε αξιολόγηση της κατάστασης που αφορούσε, μεταξύ άλλων, το θέμα της σήραγγας (σ.σ. των τούνελ της Χαμάς) και την έκθεση των φρεατίων στη Λωρίδα της Γάζας Στην αξιολόγηση της κατάστασης συμμετείχε και ο επικεφαλής μηχανικός, αντισυνταγματάρχης Ido Mizrahi».

Επίσης, ο πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ Γιόρα Άιλαντ, παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 και εξέφρασε την ελπίδα πως οι ΗΠΑ θα υποστήριζαν μια τέτοια επιχείρηση του ισραηλινού στρατού ακόμη και εάν στοίχιζε τη ζωή σε χιλιάδες αμάχους. Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του αρχηγού της CIA Μπιλ Μπερνς στο Ισραήλ, ο Άιλαντ είπε: «Ελπίζω πως θα του το εξήγησαν. Και αν υπάρχει βούληση για ανάληψη στρατιωτικής δράσης στο (νοσοκομείο) Αλ Σίφα, που τη θεωρώ αναπόφευκτη, ελπίζω ο επικεφαλής της CIA να έλαβε μια εξήγηση γιατί είναι απαραίτητη και γιατί οι ΗΠΑ πρέπει τελικά να υποστηρίξουν μια τέτοια επιχείρηση, ακόμη κι αν στη συνέχεια υπάρξουν χιλιάδες πτώματα αμάχων στους δρόμους».

3 IDF
Στη Γάζα ο αρχηγός της Νότιας Διοίκησης του IDF – «Εισβολή θα γίνει ακόμα και αν γεμίσουν οι δρόμοι... 5

Οι ΗΠΑ «δυσκολεύονται να κατανοήσουν ότι η Γάζα δεν είναι Μοσούλη… Είναι η πιο καλά οχυρωμένη τοποθεσία στην ιστορία της ανθρωπότητας, με προηγμένη ιρανική τεχνολογία και επενδύσεις δισεκατομμυρίων», υποστήριξε.

2 IDF 1
Στη Γάζα ο αρχηγός της Νότιας Διοίκησης του IDF – «Εισβολή θα γίνει ακόμα και αν γεμίσουν οι δρόμοι... 6

Τονίζει πως το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο: «Αυτό παθαίνουν όσοι ευθύνονται για σφαγές στο κράτος του Ισραήλ». Στη Μέση Ανατολή, λέει ο Άιλαντ, ο σεβασμός κερδίζεται από εκείνους που «ξέρουν πώς να ασκήσουν εξουσία και δεν έχουν ενδοιασμούς να το κάνουν».

4 IDF
Στη Γάζα ο αρχηγός της Νότιας Διοίκησης του IDF – «Εισβολή θα γίνει ακόμα και αν γεμίσουν οι δρόμοι... 7

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υποστράτηγος (ε.α.) Άιλαντ αρνήθηκε να διαχωρίσει τα μέλη της Χαμάς από τους αμάχους στη Γάζα, στους οποίους καταλογίζει μερίδιο ευθύνης για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ. «Η Γάζα είναι σε μεγάλο βαθμό ένα ναζιστικό κράτος, στο οποίο (η Χαμάς) κατάφερε να στρατολογήσει όλη την κοινωνία στον αγώνα της εναντίον του Ισραήλ. Σχεδόν κάθε σπίτι στη Γάζα διαθέτει καταπακτή που οδηγεί σε υπόγειες σήραγγες. Πρόκειται για ιδιωτικές κατοικίες. Όλοι οι διευθυντές νοσοκομείων και σχολείων είναι υπάλληλοι της Χαμάς… (Οι κάτοικοι της Γάζας) είναι συσπειρωμένοι γύρω από την ηγεσία της (Χαμάς), όχι σε αντίθεση με αυτήν», ισχυρίστηκε.

To Top