Πολιτική

Στη Θεσσαλία ο Κασσελάκης, θα επιχειρήσει να αναδείξει τα προβλήματα των πλημμυροπαθών

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

Στη Θεσσαλία ο Κασσελάκης, θα επιχειρήσει να αναδείξει τα προβλήματα των πλημμυροπαθών

Όσο περνούν οι μέρες ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης ενδύεται όλο και περισσότερο τον θεσμικό του ρόλο, έχοντας αρχίσει αφενός να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και αφετέρου να προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να καταδείξει ότι εγκύπτει στα προβλήματα του Έλληνα. Όσον αφορά το δεύτερο, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα τις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Ειδικότερα, στις 10:00 το πρωί αναμένεται να βρεθεί στον Βόλο όπου θα διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ποια κατάσταση επικρατεί στην πληγείσα από την έντονη βροχόπτωση και τις πλημμύρες περιοχή της Νέας Ιωνίας. Παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί και το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Βόλου Νίκου Παπαπέτρου, τον οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και θα έχει συνάντηση με όλα τα μέλη του συνδυασμού.

Επίσης θα επισκεφθεί την συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου και στη μία το μεσημέρι θα βρεθεί στο δήμο Κιλελέρ, για να συνομιλήσει με τους πληγέντες. Να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των κατοίκων έχει εγκαταλείψει το χωριό μετά τις τελευταίες πλημμύρες.

Βάσει του προγράμματος που έχει καταρτίσει η Κουμουνδούρου, στις 13:45 ο κ. Κασσελάκης θα μεταβεί στην πληγείσα νεοφυή επιχείρηση Αgrigaz (στο 7o χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου και στις 14:30 θα είναι στις εργατικές κατοικίες στη Γιάννουλη Λάρισας, όπου και πάλι θα κουβεντιάσει με τους κατοίκους της περιοχής για τα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Στις 16:15 αναμένεται να συναντηθεί με τον δήμαρχο Παλαμά Γεώργιο Σακελλαρίου και τον πρόεδρο της Μεταμόρφωσης, ενώ θα υπάρξει και ολιγόλεπτη μετάβαση στο εκεί Γυμναστήριο, όπου στεγάζεται και το Κέντρο Υγείας. Στις 17:30 θα περάσει από το Ευύδριο για να δει αγρότες και κτηνοτρόφους και στις 19:00 θα συναντηθεί στον Δομοκό με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τον γνωστό ηθοποιό Απόστολο Γκλέτσο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να ασκήσει έντονη κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και τις ολιγωρίες που κατά τον κ. Κασσελάκη παρατηρούνται ως προς τη μέριμνα έναντι των πλημμυροπαθών, ενώ από τον Βόλο θα αναρωτηθεί εάν και κατά πόσο ο πρόεδρος της κυβέρνησης αποκηρύσσει τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο που χαστούκισε πολίτη, κάτι που έχει καταγραφεί και από κινητό τηλέφωνο. Ο κ. Μπέος μπορεί να έδωσε τις αμοιβαίες εξηγήσεις με τον πολίτη, που ζήτησε συγγνώμη επειδή νωρίτερα είχε εξυβρίσει τον δήμαρχο, ωστόσο για την αξιωματική αντιπολίτευση το θέμα δεν θεωρείται λήξαν.

Μάλιστα ο κ. Κασσελάκης σε βίντεο που «ανέβασε» χθες στο TikTok, και στο οποίο μιλά σε δημοσιογράφους που τον ακολουθούσαν ενόσω περπατούσε, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε: «Καταρχάς, μ’ ακολουθείτε μέχρι και σπίτι ε; Να σας πω κάτι; Στο σπίτι στο οποίο πρέπει να πάτε δεν είναι το δικό μου, πρέπει να πάτε στο σπίτι του κ. Μητσοτάκη και να τον ρωτήσετε αν αποκηρύσσει τον «καταλληλότερο όλων δήμαρχο» κ. Μπέο. Εδώ και μιάμιση μέρα περιμένουμε. Αποκηρύσσει τον τραμπούκο δήμαρχο Μπέο, ναι ή όχι; Είναι «ο καταλληλότερος όλων για τη δουλειά» ο κ. Μπέος, ναι ή όχι;».

To Top