Ελλάδα

Στην Αθήνα η κηδεία της 40χρονης που σκοτώθηκε στη Λιβύη – «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέ…

livii kritikia2

Στην Αθήνα η κηδεία της 40χρονης που σκοτώθηκε στη Λιβύη – «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη»

Συντετριμμένοι είναι οι συγγενείς της 40χρονης Κρητικιάς νοσηλεύτριας που ήταν μέλος της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη και σκοτώθηκε στο φονικό δυστύχημα, με την κηδεία της να είναι προγραμματισμένη να γίνει στην Αθήνα.

Ξαδέρφη της 40χρονης μίλησε στο cretapost.gr και είπε ότι «ζούσε και δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα και εκεί θα τελεστεί η κηδεία της».

Παράλληλα, ξάδερφος της είπε ότι «δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη», προσθέτοντας ότι «οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για όλους μας και προσπαθούμε να το διαχειριστούμε».

hrakleiotisa2
Στην Αθήνα η κηδεία της 40χρονης που σκοτώθηκε στη Λιβύη – «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέ... 5

Ο λόγος που πήγε στην Αεροπορία – Οι τραγικές απώλειες

Η Ε.Α. με καταγωγή από το Ηράκλειο, διέμενε στην Αθήνα και ήταν μία εκ των τριών στρατιωτικών που «έσβησαν» στο φρικτό τροχαίο. Είχε παντρευτεί τον περασμένο Ιούλιο και υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία ως νοσηλεύτρια στο 251 ΓΝΑ.

Μάλιστα, πριν λίγα χρόνια, είχε κάνει μια ανάρτηση στο Facebook, όπου εξηγούσε τους λόγους που ήθελε να υπηρετήσει στην Αεροπορία. Όπως είχε αναφέρει, ο λόγος ήταν ο θείος της που ήταν ένας πιλότος ο οποίος πέθανε εν ώρα καθήκοντος.

livii kritikia1
Στην Αθήνα η κηδεία της 40χρονης που σκοτώθηκε στη Λιβύη – «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέ... 6

Συγκεκριμένα, ο θείος της ήταν ο Βασίλης Ανδρεαδάκης που στις 23 Μαΐου του 1980 την ώρα που πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την Λαμία το σκάφος παρουσίασε βλάβη. Ενώ ο πύργος ελέγχου του λέει να εγκαταλείψει το σκάφος εκείνος, βλέποντας πως αν το έκανε αυτό το αεροσκάφος θα έπεφτε μέσα στην πόλη της Λαμίας, αρνήθηκε και το οδήγησε έξω από την πόλη, βρίσκοντας τραγικό θάνατο κατά την πτώση του.

«Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ … Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον “ευκλεή θάνατο” που επιλέγει…», είχε γράψει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Επίσης, ο αδερφός της άτυχης στρατιωτικού είχε επίσης σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

livii kritikia4
Στην Αθήνα η κηδεία της 40χρονης που σκοτώθηκε στη Λιβύη – «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέ... 7
To Top