Πολιτική

Στην Αθήνα ο Μόντι για την ιστορική του επίσκεψη – Ενθουσιώδης υποδοχή από τους Ινδούς στη χώρα μας

modi

Στην Αθήνα ο Μόντι για την ιστορική του επίσκεψη – Ενθουσιώδης υποδοχή από τους Ινδούς στη χώρα μας

Έφτασε στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, τον οποίο υποδέχθηκε στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Τον πρωθυπουργό της Ινδίας θα υποδεχτεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Προσγειώθηκα στη Αθήνα. Προσβλέπω σε μία παραγωγική επίσκεψη στην Ελλάδα με στόχο την εκβάθυνση της φιλίας μεταξύ Ινδίας – Ελλάδας. Θα έχω συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έρθω σε επαφή με την Ινδική κοινότητα» ήταν το μήνυμα του Ναρέντρα Μόντι στο Twitter.

Η επίσκεψη καλύπτεται εκτεταμένα από τα ινδικά ΜΜΕ. Η εφημερίδα «Times of Ιndia» ανακοίνωσε άμεσα ότι ο κ. Μόντι αφίχθη στην Αθήνα, ενώ ανήρτησε σε άλλο tweet βίντεο με την ενθουσιώδη υποδοχή που του επεφύλαξε η ινδική διασπορά στη χώρα μας.

Ο Ινδός πρωθυπουργός ευχαρίστησε την ινδική κοινότητα για το θερμό καλωσόρισμα, αναφέροντας: «Ανάμεσα στα ιστορικά τοπία της Ελλάδας, η ζεστασιά και η φιλοξενία της ινδικής κοινότητας λάμπει έντονα. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για το θερμό καλωσόρισμα».

Η επίσκεψη αυτή έρχεται σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές σε μια περίοδο που η Ινδία αναδεικνύεται σε ανερχόμενη παγκόσμια οικονομική δύναμη. Οικονομικοί αναλυτές την χαρακτηρίζουν ως τη «νέα Κίνα» καθώς όλο και περισσότερες πολυεθνικές συρρέουν στο έδαφός της ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, η ινδική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 6,9% το οικονομικό έτος 2023, γεγονός που θα την καταστήσει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία μεταξύ των επτά μεγαλύτερων αναδυόμενων αγορών και αναπτυσσόμενων οικονομιών.

Σημειώνουν μάλιστα ότι η Ελλάδα ποντάρει στην συνεργασία με την Ινδία ειδικά στον οικονομικό τομέα. Και οι δυο χώρες αναζητούν, οι εμπορικές τους σχέσεις, να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο τόσο για προϊόντα όσο και για υπηρεσίες, δεδομένου ότι η χώρα μας αποτελεί την πύλη εισόδου προς την Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο πραγματοποιήθηκε το 1ο Επιχειρηματικό Forum Ελλάδας- Ινδίας, στο οποίο, εκφράστηκε η επιθυμία από την ινδική πλευρά, να συνεργαστεί με την Ελλάδα σε κλάδους όπως αυτός των τροφίμων, των ποτών, αλλά και άλλων βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων.

Ανάλογο ενδιαφέρον υπάρχει και στον τομέα της τεχνολογίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11:00 θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρωθυπουργό της Ινδίας και θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ναρέντρα Μόντι.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 13:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον κ. Μόντι, με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ινδών επιχειρηματιών.

To Top