Ελλάδα

Στις 69 οι φωτιές το τελευταίο 24ωρο – 104 πύρινα μέτωπα σε όλη την επικράτεια

af06

Στις 69 οι φωτιές το τελευταίο 24ωρο – 104 πύρινα μέτωπα σε όλη την επικράτεια

Συνολικά 69 νέες δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 104 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο».

Ειδικότερα σύμφωνα με την Πυροσβεστική:

  • Στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής και στο Ρέμα της Γιαννούλας.
  • Στον Έβρο και στη Ροδόπη, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις έχουν εκδηλωθεί στη Δαδιά, στην Αισύμη και στο Σουφλί.
  • Στη Βοιωτία, οι αναζωπυρώσεις είναι εντονότερες στην περιοχή Βάγια της Υλίκης, ανατολικότερα της περιοχής Ζάλτσα, καθώς και στις περιοχές Στείρι και Κυριάκι.

Σε όλες τις πυρκαγιές επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Παράλληλα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για αύριο παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος σε Βοιωτία, Εύβοια και Αττική.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος ανά την Επικράτεια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Τέλος, η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.

To Top