Πολιτική

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της UEFA – Σύσκεψη για την οπαδική βία και κοινές δηλώσεις με τον Κυρι…

uefa mitsotakis

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της UEFA – Σύσκεψη για την οπαδική βία και κοινές δηλώσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, συναντάται σήμερα με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ (UEFA) Αλεξάντερ Τσεφέριν (Aleksander Čeferin), ο οποίος πέρασε περίπου στις 10:30 τις πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου.

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του πρόεδρου της ΟΥΕΦΑ και αρμόδιων υπουργών, στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Στις 12:00 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, μετά τη διευρυμένη σύσκεψη θα κάνουν κοινές δηλώσεις. Στόχος της σύσκεψης είναι οι ομάδες να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και να δημιουργηθεί ένα κοινό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα οπαδικής βίας και θα ζητήσει από τους προέδρους των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ να συνεργαστούν από κοινού με την Πολιτεία και την UEFA για να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα βίας.  

Η κυβέρνηση όπως ήδη έχει γράψει το newsbeast.gr είναι αποφασισμένη να κινηθεί σε τρεις άξονες έτσι ώστε να παταχθεί η οπαδική βία.

Ο πρώτος αφορά στην αυστηροποίηση ακόμα περισσότερο των ποινών όσων καταδικάζονται για εγκλήματα που σχετίζονται με την οπαδική βία αλλά κυρίως να μην μένουν ατιμώρητοι οι οπαδοί που συλλαμβάνονται και κάνοντας χρήση ευεργετικών διατάξεων του νόμου μετά από λίγο κυκλοφορούν και πάλι ελεύθεροι.

Δεν αποκλείεται στις διατάξεις που θα αλλάξουν το προσεχές διάστημα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και θα αφορούν τους εμπρηστές να ενταχθούν και τα αδικήματα της οπαδικής βίας.

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα καλέσει τις ΠΑΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εφαρμόζονται κατά γράμμα όλα όσα προβλέπονται στον αθλητικό νόμο για το ποδόσφαιρο ο οποίος αυστηροποιήθηκε μόλις 1,5 χρόνο πριν αλλά σε πολλές διατάξεις οι διοικήσεις των ΠΑΕ κάνουν τα στραβά μάτια.

Και βεβαίως, η επιχειρησιακή λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ θα εξεταστεί από την αρχή θα εντοπιστούν τα τρωτά της σημεία και ειδικά μετά το επιχειρησιακό φιάσκο με τους Κροάτες χούλιγκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί. «Η αστυνομία δεν πρέπει να παρουσιάζει τέτοια εικόνα και για τον λόγο αυτό πρέπει οι αρμοδιότητες να είναι ξεκάθαρες και η λειτουργία της να περιβάλλεται με απόλυτη σαφήνεια και διαφάνεια.

Και όπως ξεκαθαρίζουν στο newsbeast.gr κυβερνητικοί αξιωματούχοι μόλις ολοκληρωθεί και η ΕΔΕ, δηλαδή ο εσωτερικός έλεγχος για την απόδοση ευθυνών, η πολιτική ηγεσία δεν θα χαριστεί σε κανέναν όσο ψηλά και αν βρίσκεται.

Τα ζητούμενα είναι να μην τρωθεί το κύρος της ΕΛΑΣ αλλά και να μην αισθάνονται ανασφαλείς οι πολίτες. Γιατί η ανενόχλητη επέλαση 150 και πλέον φανατικών και εγκληματικών στοιχείων από την μια άκρη της χώρας στην άλλη είναι τουλάχιστον ασυγχώρητη.

To Top