Οικονομία

Στόχος η προώθηση του επαγγελματικού yachting

ανακύκλωση πλοίων

ανακύκλωση πλοίων

Την επίσημη έναρξη εργασιών του Hellenic Yacht Masters’ Club σηματοδότησε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στη Βουλιαγμένη. Οπως δήλωσε ο κ. Δημήτρης Μαρούλης, πρόεδρος του Hellenic Yacht Masters’ Club, «ο στόχος της ίδρυσης του Club είναι η προστασία της κληρονομιάς αλλά και η προώθηση των προοπτικών του επαγγελματικού yachting. Συνδυάζοντας τον κοινό τους ενθουσιασμό και τη δημιουργική τους ενέργεια, τα μέλη του είναι αποφασισμένα να διατηρήσουν τις διαχρονικές παραδόσεις του κόσμου του yachting». Το νεοϊδρυθέν αυτό club αποτελεί την υλοποίηση ενός κοινού οράματος που είχε για τον κλάδο η ομάδα πλοιάρχων του luxury yachting που βρίσκεται στον πυρήνα του. Πρόκειται για δυναμικούς εκπροσώπους-πλοίαρχους του luxury yachting με πολυετή πείρα οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις και την τεχνογνωσία τους και δημιούργησαν το Hellenic Yacht Masters’ Club.

Ασφαλής ανακύκλωση πλοίων

Οι Νήσοι Μάρσαλ έγιναν συμβαλλόμενο μέρος της Διεθνούς Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ για την ασφαλή και περιβαλλοντικά ορθή ανακύκλωση των πλοίων του 2009 (Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ). Ο Nicholas Makar, αναπληρωτής επίτροπος Ναυτιλιακών Υποθέσεων της Δημοκρατίας των Νήσων Μάρσαλ, κατέθεσε το έγγραφο προσχώρησης στον γενικό γραμματέα του ΙΜΟ Arsenio Dominguez στην έδρα του ΙΜΟ στο Λονδίνο στις 18 Ιανουαρίου. Η Διεθνής Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ για την ασφαλή και περιβαλλοντικά ορθή ανακύκλωση πλοίων (η Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ) θα τεθεί σε ισχύ στις 26 Ιουνίου 2025. Η Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ εγκρίθηκε σε διπλωματική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας το 2009. Σκοπός της είναι να διασφαλίσει ότι τα πλοία όταν διαλύονται δεν δημιουργούν κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία, την ασφάλεια και το περιβάλλον.

Επεκτείνεται η D-Marin

Η D-Marin αναλαμβάνει δύο νέες μαρίνες στη Λιγυρία της Ιταλίας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μαρινών D-Marin στη γειτονική χώρα σε πέντε. Η Marina degli Aregai και η Marina di San Lorenzo επεκτείνουν το συνολικό χαρτοφυλάκιο της D-Marin σε 26 μαρίνες στη Μεσόγειο και στον Περσικό Κόλπο. Αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα στο νέο έτος. Ο διευθύνων σύμβουλος της D-Marin, Oliver Dörschuck, δήλωσε: «Το δίκτυο των μαρινών μας ενισχύεται σημαντικά με τη Marina degli Aregai και τη Marina di San Lorenzo, που βρίσκονται σε έναν από τους κορυφαίους ιστιοπλοϊκούς προορισμούς στην ακτογραμμή της Λιγυρίας. Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτές τις μαρίνες και να προσφέρουμε στους πελάτες μας άλλους δύο λιμένες προσέγγισης για τις μεσογειακές τους περιπέτειες».

To Top