Κόσμος

Συγκλονιστική μαρτυρία νεαρής: «Η γιαγιά μου είναι όμηρος στη Γάζα, την περιέφεραν σαν τρόπαιο»

antar

Συγκλονιστική μαρτυρία νεαρής: «Η γιαγιά μου είναι όμηρος στη Γάζα, την περιέφεραν σαν τρόπαιο»

Με λόγια του ραγίζουν καρδιές μίλησε για τη γιαγιά της η νεαρή Άβντα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Χαμάς την έχει πάρει όμηρο στη Γάζα και μάλιστα τα μέλης της περιέφεραν σαν τρόπαιο στον δρόμο.

Όπως τόνισε η Άβντα μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», η οικογένειά της έψαξε τη γιαγιά μετά το ξέσπασμα του πολέμου, αλλά βρήκαν το σπίτι της κατεστραμμένο και λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε πως έπεσε θύμα απαγωγής από τους μαχητές της Χαμάς.

«Στις πέντε το απόγευμα όταν οι δυνάμεις ασφαλείας μπήκαν στο κιμπούτζ και άρχισαν να τους βγάζουν όλους έξω, η θεία μου ζήτησε να ελέγξουν το σπίτι της γιαγιάς μου. Το σπίτι ήταν εντελώς κατεστραμμένο, και δεν ήταν πουθενά» ανέφερε η Άβντα.

«Απήγαγαν μια 80χρονη γυναίκα και όλοι γύρω της το γιόρταζαν»

«Μετά αρχίσαμε να βλέπουμε βίντεο που ανέβαιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους τρομοκράτες να έχουν απαγάγει την γιαγιά μου από το σπίτι της και να την έχουν όμηρο στη Γάζα, και να την επιδεικνύουν σαν τρόπαιο, κατόρθωμα ότι απήγαγαν μια 80χρονη γυναίκα. Λες και είναι κάτι ανθρώπινο να κάνει κάποιος και όλοι γύρω της το γιόρταζαν» συμπλήρωσε.

Η ανησυχία της οικογένειας είναι μεγάλη για την τύχη της 80χρονης, καθώς είναι άρρωστη.

«Εάν είναι ζωντανή, δεν ξέρουμε ποια είναι η κατάστασή της, δεν ξέρουμε που είναι. Η γιαγιά μου είναι άρρωστη και δεν έχει τα φάρμακά της. Αυτός δεν είναι τρόπος για να τελειώσει η ζωή μιας 80χρονης γυναίκας» επεσήμανε.

Όπως δε τόνισε εκτός από τη γιαγιά της, έχει απαχθεί επίσης ένας ξάδερφός της, ενώ άλλος της ξάδερφος βρίσκεται στην εντατική μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε.

«Έχω έναν ξάδερφο που επίσης έχει απαχθεί. Άφησε τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά στο καταφύγιο, και βγήκε να προστατέψει το Κιμπούτζ. Έχω έναν παππού που επειδή δεν μπορούσαν να τον πάρουν έκαψαν το σπίτι ενώ καθόταν μέσα και τώρα νοσηλεύεται» δήλωσε η κοπέλα.

«Έχω άλλον έναν ξάδερφο που είναι στην εντατική καθώς πυροβολήθηκε και έχει χάσει πολύ αίμα και προσπαθούν να τον κρατήσουν στη ζωή με πολλά χειρουργεία. Και η υπόλοιπη οικογένειά μου είναι καλά αλλά είναι ψυχολογικά πολύ άσχημα» ανέφερε κλείνοντας.

To Top