Κόσμος

Συγκλονιστικό βίντεο μετά την έκρηξη σε σχολείο του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας – Τουλάχιστον 80 οι νεκ…

Συγκλονιστικό βίντεο μετά την έκρηξη σε σχολείο του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας – Τουλάχιστον 80 οι νεκροί

Συγκλονίζουν οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά την επιβεβαίωση του ΟΗΕ ότι ένα από τα σχολεία του στη βόρεια Γάζα, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο, χτυπήθηκε το Σάββατο.

Στα πλάνα φαίνονται πτώματα σε μια σειρά από δωμάτια του διώροφου κτιρίου, ενώ πολλές γυναίκες και παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών. Μάλιστα πολλά παιδιά που κατάφεραν να σωθούν διακρίνονται να περπατούν ανάμεσα σε πτώματα.

Σε ένα μόνο δωμάτιο φαίνεται να περιέχει περίπου δώδεκα πτώματα που βρίσκονται στο πάτωμα καλυμμένα με σκόνη. Τα γραφεία είναι σκορπισμένα και θρυμματισμένα και μια τεράστια τρύπα διακρίνεται σε έναν από τους τοίχους του δωματίου. Και ένα μεταλλικό στέγαστρο συνετρίβη στην αυλή του κτιρίου.

Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) μπόρεσε να επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων. Οι πληροφορίες που ήρθαν το απόγευμα από την Παλαιστινιακή πλευρά έκαναν λόγο για 80 νεκρούς, ενώ ανεπίσημα κυκλοφορούν πληροφορίες ότι οι νεκροί ενδέχεται να είναι και 200.

To Top