Κόσμος

Συναγερμός για γενίκευση της σύρραξης – Πυρά από τη Συρία δέχτηκε το Ισραήλ

AP23280397244710

Συναγερμός για γενίκευση της σύρραξης – Πυρά από τη Συρία δέχτηκε το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δέχτηκε εισερχόμενα πυρά από την Συρία που ενεργοποίησαν τις σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ και στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

Το ισραηλινό πυροβολικό απάντησε στα πυρά. Οι σειρήνες ήχησαν στην Αλμα, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο και στην πόλη Αβνέι Εϊτάν στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν προειδοποίησε για τον κίνδυνο μιας γενικευμένης σύρραξης στην περιοχή. «Υπάρχει ακόμη μια πολιτική ευκαιρία να αποφευχθεί μια γενικευμένη κρίση στην περιοχή», είπε ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, προειδοποιώντας όμως ότι «ίσως να είναι πολύ αργά τις επόμενες ώρες».

Στις δηλώσεις που έκανε από την πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό, ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν επανέλαβε ότι οι σύμμαχοι (Συρία, Χεζμπολάχ, Ιράν), που ανεπισήμως αποκαλούνται «Άξονας της Αντίστασης», μπορεί να αντιδράσουν στην περίπτωση κλιμάκωσης των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα. «Η αντίσταση (σ.σ. στο Ισραήλ) στα άλλα μέτωπα εξέτασε όλα τα πιθανά σενάρια, έχει το δάχτυλο στη σκανδάλη», προειδοποίησε.

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ευρείας κλίμακας επιχειρησιακά σχέδια επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας. Τα σχέδια περιλαμβάνουν συνδυασμένα και συντονισμένα πλήγματα από αέρος, θαλάσσης και ξηράς.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας ενισχύουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα για τα επόμενα στάδια του πολέμου, με έμφαση σε σημαντικές χερσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε ανάρτηση με το εξής σχόλιο: «Μη κάνετε το λάθος, το Ισραήλ θα νικήσει». Πρόκειται για ένα σχόλιο που εκλαμβάνεται και ως μήνυμα στους συμμάχους της Χαμάς, οι οποίοι απειλούν με εμπλοκή στον πόλεμο εάν το Ισραήλ προχωρήσει σε κλιμάκωση της επιχειρησης.

To Top