Πολιτική

Συνάντηση Σακελλαροπούλου με Μόντι – Του απένειμε το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμ…

sakellaropoulou monti

Συνάντηση Σακελλαροπούλου με Μόντι – Του απένειμε το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου  συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και είχε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο για την πραγματοποίηση της ιστορικής επίσκεψης – πρώτης Ινδού Πρωθυπουργού μετά από 40 χρόνια – όσο και για το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων.

Επίσης, συνεχάρη τον Ινδό Πρωθυπουργό για την επιτυχή προσελήνωση του διαστημικού σκάφους Chandrayaan-3. Ενημέρωσε τέλος τον συνομιλητή της για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και επισήμανε εκ νέου την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας ανάσχεσης και αντιστροφής των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης.

Από την πλευρά του, ο κύριος Μόντι ευχαρίστησε την κυρία Σακελλαροπούλου για τη φιλοξενία και εξέφρασε τη θλίψη του για τις πυρκαγιές και τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων. Όσον αφορά στην επιτυχή προσελήνωση του ινδικού διαστημικού σκάφους, τόνισε ότι η επιτυχία αυτή θα ωφελήσει συνολικά τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση που ακολουθεί η Ινδία για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα και τον ΟΗΕ. Τέλος, ο Ινδός Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και την επιθυμία του για τη συνέχιση της συνεργασίας, τόσο διμερώς όσο και διεθνώς.

Τελετή Παρασημοφόρησης

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, απένειμε στον Πρωθυπουργό της Ινδίας το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής.

To Top