Κόσμος

Συνάντηση του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών με τον ηγέτη της Χαμάς: «Αν δεν σταματήσει το Ισραήλ θα έχε…

iran hamas

Συνάντηση του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών με τον ηγέτη της Χαμάς: «Αν δεν σταματήσει το Ισραήλ θα έχει μεγάλες συνέπειες»

Σε νέες προειδοποιήσεις προς το Ισραήλ προχώρησε το Ιράν, τονίζοντας πως εάν δεν σταματήσει τις επιθέσεις του στη Γάζα θα έχει «μεγάλες συνέπειες».

«Εάν τα εγκλήματα πολέμου και η γενοκτονία του ισραηλινού απαρτχάιντ δεν σταματήσουν αμέσως, η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο και να υπάρξουν εκτεταμένες συνέπειες», ανέφερε η Αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ.

«Το γεγονός ότι το σιωνιστικό καθεστώς μαρτυρεί εκατοντάδες Παλαιστίνιους κάθε μέρα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό και αυτό το έγκλημα πολέμου, καθώς και ο ανθρώπινος αποκλεισμός της Γάζας και η διακοπή νερού, τροφίμων και φαρμάκων, πρέπει να τερματιστεί», είπε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμίρ Αμπντολαχιάν, ο οποίος είχε συνάντηση με τον αρχηγό της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Ντόχα του Κατάρ.

«Εάν τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος κατά του παλαιστινιακού λαού και πολιτών συνεχιστούν, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η κατάσταση στην περιοχή θα παραμείνει η ίδια», τόνισε.

Σημειώνεται πως νωρίτερα το Σάββατο, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμίρ Αμπντολαχιάν προχώρησε σε αντίστοιχες προειδοποιήσεις ενώ είχε συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι.

To Top