Κόσμος

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Η Γερμανία θα προσφέρει επιπλέον όπλα αξίας σχεδόν 700 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία

7 1

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Η Γερμανία θα προσφέρει επιπλέον όπλα αξίας σχεδόν 700 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα προσφέρει επιπλέον όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία αξίας σχεδόν 700 εκατ. ευρώ, έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές σήμερα, πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Το Βερολίνο, που παρέχει στο Κίεβο τη δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια μετά τις ΗΠΑ, είχε ανακοινώσει στις 13 Μαΐου, μία ημέρα πριν την επίσκεψη στη Γερμανία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την παροχή όπλων αξίας 2,7 δισεκ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Scalp.

«Αποφασίσαμε να προσφέρουμε νέους πυραύλους που επιτρέπουν πλήγματα βαθιά στην Ουκρανία», δήλωσε ο Μακρόν κατά την άφιξή του στο Βίλνιους. «Πιστεύω ότι σήμερα αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι να στείλουμε ένα μήνυμα υποστήριξης προς την Ουκρανία και ενότητας του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Νωρίτερα η κυβέρνηση της Νορβηγίας είχε ανακοινώσει ότι θα αυξήσει φέτος τη στρατιωτική της υποστήριξη προς το Κίεβο από τα 2,5 δισεκ. κορώνες (2,18 δισεκ. ευρώ) στα 10 δισ. κορώνες (8,7 δισ. ευρώ) και παράλληλα θα ενισχύσει τη συνεισφορά της στο ταμείο του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία.

To Top