Ελλάδα

Σύνταγμα: Τα στέκια που θα σε φέρουν στην καρδιά της πόλης

336801484 218183570760544 8769077058818581235 n

Σύνταγμα: Τα στέκια που θα σε φέρουν στην καρδιά της πόλης

Αδιαμφισβήτητα το Σύνταγμα είναι το πιο πολυσύχναστο σημείο στην πόλη. Γύρω από την κεντρική πλατεία της Αθήνας, ωστόσο, βρίσκει κανείς στέκια πραγματικούς θησαυρούς για κάθε περίσταση.

Για καφέ και γλυκό, για απολαυστικό brunch ή ποτό, για παγωτό ή ιταλικό. Ό,τι και να επιθυμεί η όρεξή σας να είστε σίγουροι ότι θα το βρείτε!

Things in Jars

View this post on Instagram

A post shared by Things in jars (@thingsinjarsgr)

Λιλιπούτειο και φινετσάτο, όπως και όλα όσα σερβίρει, το μικροσκοπικό Things in Jars στην πιάτσα της Πετράκη, αποτελεί μία από τις πιο ευχάριστες και λαχταριστές εκπλήξεις στην περιοχή του Συντάγματος. Λαχταριστά cupcakes, σε διάφορες γεύσεις, layer cakes που βάζουν σε πειρασμό και γλυκά που σε προσκαλούν να… αμαρτήσεις χωρίς ενοχές! Φυσικά, σερβίρει αρωματικό καφέ, πληθώρα σε τσάι και ζεστές σοκολάτες, που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει.

Poke Hawaiian

View this post on Instagram

A post shared by Poké | Hawaiian Sushi (@pokehawaiiansushi)

Σούσι του Ειρηνικού και όχι Ιαπωνίας θα δοκιμάσετε στο Poke στην οδό Πετράκη (νο7), κάτι που γίνεται αντιληπτό και από την ονομασία του, καθώς η λέξη poke στα χαβανέζικα σημαίνει ωμό ψάρι κομμένο σε κύβους. Απολαυστικά bowl με ρύζι και ψάρι και διάφορα toppings της επιλογής σας, συνθέτουν και το πιάτο- συνώνυμο του.

Dickie Dee

View this post on Instagram

A post shared by Dickie Dee Athens (@dickiedeeathens)

Το λιλιπούτειο και προσεκτικά στημένο Dickie Dee, στο ισόγειο ενός κτιρίου του 1920 στο Σύνταγμα (Βουλής 23), σερβίρει χειροποίητο soft παγωτό σε διάφορες γεύσεις (ανθόγαλο, μαύρη vegan σοκολάτα, τριαντάφυλλο και φιστίκι), αλλά και συγκλονιστικά γλυκά που αξίζει να δοκιμάσετε. Το καλύτερο; Μπορείτε να απολαύσετε το παγωτό σας μέσα σε φωλιά από μαλλί της γριάς! Θα βρείτε επίσης καλό καφέ, ωραία λεμονάδα, αλλά και κρασιά από ελληνικούς αμπελώνες.

Brigante

View this post on Instagram

A post shared by Brigante (@brigante.cucina)

Το Brigante (Ξενοφώντος 6), μια ανάσα από το Σύνταγμα, είναι από εκείνα τα μέρη που πρέπει να μπεις μέσα και να γευτείς για να καταλάβεις τι κρύβει. Ο χώρος του οικείος και απλός, ενώ οι γεύσεις του σε μεταφέρουν στην Ιταλία. Μπορείς να το επιλέξεις τόσο για τον πρωινό καφέ συνοδεία διάφορων πανίνι ή πίτσα με το κομμάτι, ενώ αποτελεί και δημοφιλή επιλογή για lunch break με ζυμαρικά και σαλάτες που σίγουρα θα σε ικανοποιήσουν γευστικά και με το παραπάνω. Στα συν και το φρέσκο χειροποίητο παγωτό.

Barreldier

View this post on Instagram

A post shared by Barreldier (@barreldier)

Βρίσκεται στη στοά Μπολάνη και ξεχωρίζει στη συνείδηση του κοινού για τον ευρωπαϊκό του αέρα. Τέλειος χώρος, μικρός τόσο όσο για να δημιουργείται η ιδανική παρεΐστικη ατμόσφαιρα για να απολαύσεις κάποια από τα παλαιωμένα cocktails, για τα οποία και φημίζεται. Στον κατάλογο θα βρεις και γευστικές προτάσεις για πλούσιο και απολαυστικό brunch.

To Top