Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμη και χωρίς τον Τσίπρα το κόμμα δεν πρόκειται να καταρρεύσει σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

suriza grafeia

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμη και χωρίς τον Τσίπρα το κόμμα δεν πρόκειται να καταρρεύσει σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Σαφές προβάδισμα στην Έφη Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δίνει μια ακόμη δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της εταιρείας Good Affairs που διεξήχθη προ ημερών και ειδικότερα το χρονικό διάστημα μεταξύ 18 – 22 Ιουλίου.

Μάλιστα στο ερώτημα : «Με ποιο από τα παρακάτω πρόσωπα θα σκεφτόσασταν να ψηφίζατε ΣΥΡΙΖΑ», το οποίο αφορά όχι μόνο όσους έχουν δηλώσει υποψήφιοι αλλά και προβεβλημένα κοινοβουλευτικά στελέχη, η κ. Αχτσιόγλου προηγείται με 43% και ακολουθούν οι Παύλος Πολάκης (14%), Ευκλείδης Τσακαλώτος (13%) Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος (7%) και Στέφανος Τζουμάκας (3%). Μάλιστα οι ψηφοφόροι του κόμματος που προτιμούν την κ. Αχτσιόγλου ανήκουν σε όλες τις ιδεολογικές τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμη και χωρίς τον Τσίπρα το κόμμα δεν πρόκειται να καταρρεύσει σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση 6

Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το εύρημα που καταγράφεται αναφορικά με το μέλλον του κόμματος χωρίς τον μέχρι πρότινος ηγέτη του. Ειδικότερα, βάσει των απαντήσεων, το γεγονός ότι αποχώρησε από την αρχηγία ο Αλέξης Τσίπρας δεν συνεπάγεται και σταδιακή εξαφάνιση του κόμματος από το πολιτικό σκηνικό. Αντιθέτως, και χωρίς το εν λόγω πρόσωπο, η εκτίμηση είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσει να παραμένει ο έτερος πόλος εξουσίας έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο ερώτημα: «Σε ποιο κόμμα θα βρισκόσασταν πιο κοντά αν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα αναζητούσαν νέα ηγεσία;», πάνω από το 80% όσων έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ κατά το παρελθόν, δηλώνουν ότι νιώθουν ξανά κοντά στο κόμμα. Αυτό συνεπάγεται πως ο νέος πρόεδρος υπό προϋποθέσεις, θα μπορέσει να κρατήσει το κόμμα στην αξιωματική αντιπολίτευσης και όχι να περάσει στη δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και ότι μελλοντικά ενδεχομένως να μπορέσει να διεκδικήσει εκ νέου την εξουσία.

hgesia
ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμη και χωρίς τον Τσίπρα το κόμμα δεν πρόκειται να καταρρεύσει σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση 7

Αναφορικά με τον πολιτικοϊδεολογικό προσανατολισμό του κόμματος, το 40,2% θέλει στροφή στη ριζοσπαστική αριστερά, το 30,4% προτιμά τη στροφή προς την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, το 13,6% επιζητά τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και μόλις το 8,6% θέλει να ακολουθήσει τη στρατηγική Τσίπρα η οποία φαίνεται ότι δεν βρίσκει σύμφωνο το μεγαλύτερο μέρος όσων έχουν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ έστω και μια φορά παλαιότερα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμη και χωρίς τον Τσίπρα το κόμμα δεν πρόκειται να καταρρεύσει σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση 8

Κατά τον κ. Γιώργο Τράπαλη, data analyst της εταιρείας Good Affairs που διενήργησε την σφυγμομέτρηση με on line ερωτηματολόγιο σχεδιασμένο με online panel, «η Έφη Αχτσιόγλου βάζει χειρόφρενο στη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στο χέρι της, εφόσον εκλεγεί, να διατηρήσει την κυρίαρχη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στον προοδευτικό χώρο».

%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1
ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμη και χωρίς τον Τσίπρα το κόμμα δεν πρόκειται να καταρρεύσει σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση 9
To Top