Τα αντίποινα του Ισραήλ φαίνεται πως ξεκίνησαν στη διάρκεια τις νύχτας, με τις πληροφορίες από τις ΗΠΑ να κάνουν λόγο για χτύπημα σε εγκατάσταση στο Ιράν. Ο ανταποκριτής του Sky News στη Μέση Ανατολή, Alistair Bunkall, έκανε κάποιες αρχικές σκέψεις και μια σύντομη ανάλυση για την τρομακτική εξέλιξη.

«Θα μπορούσε να είναι ένα μοναδικό χτύπημα σε έναν προμελετημένο στόχο για να στείλει τρία μηνύματα:

Πρώτον, Πρώτον για να αποκαταστήσει την «ισορροπία». Μας χτυπήσατε, ξεπεράσατε μια κόκκινη γραμμή, χτυπώντας μας μέσα στο Ισραήλ, θα σας χτυπήσουμε κι εμείς.

Δεύτερον, αν πρόκειται για ένα μόνο χτύπημα στο εργοστάσιο παραγωγής, θα στείλει επίσης ένα μήνυμα ότι πρόκειται για μια προσεκτικά ισορροπημένη και μελετημένη απάντηση: δεν είναι απλώς μια επίθεση στο Ιράν.

Και τρίτον, στέλνει ένα μήνυμα στην ιρανική ηγεσία ότι μπορούμε να σας χτυπήσουμε βαθιά μέσα στο Ιράν, τα αεροσκάφη μας μπορούν να πετάξουν κοντά ή μέσα στον εναέριο χώρο σας χωρίς να μας αντιληφθείτε, και επομένως μπορούμε να κάνουμε πολύ χειρότερα αν μας πιέσουν».

Ο Bunkall προσθέτει ότι υπάρχουν επίσης κάποιες αναφορές για εκρήξεις στη Συρία και το Ιράκ.

Λέει ότι είναι πιθανό να πρόκειται για Ισραηλινούς που εξουδετερώνουν στόχους φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής, αλλά είναι πιο πιθανό να είναι τα αεροσκάφη τους που σπάνε το φράγμα του ήχου.