Αθλητικά

Ταξίδι Διαμαντίδη στην Αμερική για… scouting της Εθνικής – Ξεχωρίζει ήδη ο Νικ Γκλάρος-Σταυρόπουλος (Vid)

Ταξίδι Διαμαντίδη στην Αμερική για... scouting της Εθνικής - Ξεχωρίζει ήδη ο Νικ Γκλάρος-Σταυρόπουλος (Vid)

Ποιος ο μικρός που “φτιάχνει” ήδη όνομα και τα σενάρια για να φορέσει από τώρα την γαλανόλευκη, στα μικρά κλιμάκια της Εθνικής ομάδας…

Στη Νέα Υόρκη και το Σικάγο θα βρεθούν μέσα στις επόμενες ημέρες οι Δημήτρης Διαμαντίδης (έχει πόστο πια στην Εθνική) και Γιάννης Καλαμπόκης, προκειμένου να τσεκάρουν υλικό που θα μπορούσε να απασχολήσει τις εθνικές ομάδες! 

Συγκεκριμένα, ο θρύλος της Ευρωλίγκας και παλαίμαχος άσος τού Παναθηναϊκού θα βρεθεί στις ΗΠΑ μαζί με τον ομοσπονδιακό τεχνικό U16, από τις 6 μέχρι τις 14 Απριλίου (Νέα Υόρκη 6 και 7 + Σικάγο 13 και 14), προκειμένου να παρακολουθήσουν το camp που θα διοργανωθεί από την SLAA – Super League Athletic Academy!

Πρόκειται για ακαδημία/οργανισμό που σχετίζεται με το ελληνικό στοιχείο στις ΗΠΑ και διοργανώνει camp προκειμένου να βρεθούν παίκτες που έχουν τις δυνατότητες για να βοηθήσουν τις εθνικές ομάδες – Από τον Νίκο Γκάλη μέχρι τον Νικ Καλάθη υπάρχει υλικό στην Αμερική που μπορεί να απασχολήσει τόσο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα όσο και τις μεγάλες ομάδες.

Μόνο τυχαία δεν είναι τα ρεπορτάζ που έχουμε γράψει κατά καιρούς για παίκτες που ψάχνουν να βρουν στις ΗΠΑ οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με τελευταίο παράδειγμα τον Τζορτζ Πάπας που είχε έρθει το καλοκαίρι του 2022 στο Λιμάνι – Άσχετα αν τελικά δεν κατάφερε να σταθεί στο επίπεδο του Ολυμπιακού της Ευρωλίγκας.

Υπάρχει κάποιο όνομα που μπορούμε να αναφέρουμε και ήδη έχει ξεχωριστή θέση στη λίστα των Διαμαντίδη και Καλαμπόκη; Ναι, ο Νικ Γκλάρος-Σταυρόπουλος, γεννημένος το 2009, στα 2.07 μ., που ξεχωρίζει με την παρουσία του.

9fe42f5b a275 4ab8 b4b4 9a4f5a7aa357

Έχει καλό κορμί αλλά για την ώρα παίζει ως 5άρι στην ηλικία του – Αν και είναι καλός με την μπάλα στα χέρια, έχει σουτ, μπορεί να κάνει τη διαφορά και ως 4άρι για παράδειγμα.

Προφανώς είναι σε ηλικία που, ακόμα, έχει δρόμο μπροστά του, καθώς είναι μόλις 15 ετών. Αλλά σε κάθε περίπτωση το όνομά του βρίσκεται στη λίστα της ΕΟΚ, όπως και σε εκείνες των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Και ο αδερφός τού Νικ είναι εξαιρετική περίπτωση, με προοπτική δηλαδή, αλλά αυτό το διάστημα είναι τραυματίας. Διαμαντίδης και Καλαμπόκης θα βρεθούν σε Σικάγο και Νέα Υόρκη για να βρουν υλικό που θα μπορούσε να απασχολήσει…

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top