Αθλητικά

Τέλος από τον Ολυμπιακό μεταγραφή του Ιανουαρίου – Βρήκαν τον νέο… Ελ Αραμπί – Ανησυχία για Μάρτινς!

Τέλος από τον Ολυμπιακό μεταγραφή του Ιανουαρίου - Βρήκαν τον νέο… Ελ Αραμπί - Ανησυχία για Μάρτινς!

Οι πρώτες εισηγήσεις Μεντιλίμπαρ και τι συμβαίνει με Ζέλσον. Ποιος φεύγει πριν καλά – καλά εγκατασταθεί στην Ελλάδα, ο διάδοχος του Μαροκινού στην επίθεση και η “προστασία” για τον πανάκριβο Πορτογάλο εξτρέμ…

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα, καθώς οι Πειραιώτες βρέθηκαν σε μια περίεργη σεζόν, με αλλαγές προπονητών και πολλές μεταγραφές, άρα είναι πολλά τα θέματα που είναι ανοιχτά για το κλαμπ.

Να δούμε κάποια από αυτά που έχουμε σταχυολογήσει και έχουν ενδιαφέρον.

ΖΕΛΣΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ: Στις αρχές Ιανουαρίου ο Ολυμπιακός είχε δώσει 3 εκατ. ευρώ στη Μονακό για την απόκτησή του (ενδεικτικό του ότι κρατάει ανοιχτή γραμμή με τη γαλλική αγορά – το κρατάμε αυτό!) και όσες φορές αγωνίστηκε ο διεθνής Πορτογάλος άσος έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις. Μόνο που δεν αγωνίζεται συχνά, λόγω τραυματισμών. Για αυτό και αποφάσισε να μεταβεί στη Βαρκελώνη για να δει γιατρό τής απολύτου εμπιστοσύνης του, προκειμένου να είναι σίγουρος για τη συνέχεια. Αλλά αυτά τα έχετε διαβάσει κι αλλού.

Αυτό που δεν έχετε διαβάσει αλλού είναι ότι ο Ζέλσον έχει μείνει πίσω σε σχέση με τους συμπαίκτες του στου Ρέντη και χρειάζεται προσοχή για να μην έχει και νέο μυϊκό τραυματισμό. Τυπικά, δηλαδή, στη θερινή προετοιμασία θα είναι ξανά ενεργός κατά 100% ο Πορτογάλος, καθώς έχει γίνει επένδυση στην περίπτωσή του και κανείς στο Λιμάνι δεν θέλει να ρισκάρει. Δεν λέμε ότι δεν θα βρεθεί σε αποστολή ή και σε αγώνα μέχρι το φινάλε των πλέι οφ. Αυτό που λέμε είναι ότι θα προστατευτεί όσο γίνεται, δεν θα πιεστεί, κι αυτό σημαίνει ότι πολύ-πολύ δύσκολα φέτος θα έχει ξανά φανέλα βασικού.

ΓΙΟΒΕΤΙΤΣ: Αν υποστήριζε κάποιος στις αρχές τού χρόνου ότι ο Στέφαν θα έκανε νέα καριέρα στον Ολυμπιακό στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, οι περισσότεροι θα γελούσαν. Κι όμως, ο Μαυροβούνιος άσος βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα, σκοράρει, είναι χρήσιμος. Ο Μεντιλίμπαρ, που όταν ήρθε τράβηξε μια γραμμή και το έπιασε από την αρχή για όλους, είναι ικανοποιημένος μαζί του. Κάτι που θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να σημάνει και θετική εισήγηση για την παραμονή του! Προσοχή: Δεν λέμε ότι θα μείνει στο Λιμάνι. Αλλά ότι μπορεί να υπάρξει θετική εισήγηση από την πλευρά του προπονητή, για να ενεργοποιηθεί το +1 που είχε υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι.

Γιατί είναι και η ηλικία του τέτοια (34+) που δύσκολα μπορεί να βρει θέση σε ομάδα με τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Εκτός αν του προταθεί να ενεργοποιηθεί το +1 με ένα χαμηλό συμβόλαιο, για να μείνει ως 3ο-4η λύση για την επιθετική γραμμή. Εδώ η ΑΕΚ ήθελε να του δώσει 2+ εκατ. ευρώ κασέ το καλοκαίρι του 2021 για να τον εντάξει στο ρόστερ της, δεν μπορεί να τον κρατήσει ο Ολυμπιακός τώρα με ένα συμβόλαιο της τάξης των 500.000-600.000 ευρώ συν κάποια μπόνους; Γιατί το 1,1 εκατ. ευρώ που έλαβε φέτος, δεν θα το ξαναβρει στην Ελλάδα ούτε στα όνειρά του. Και ο Ολυμπιακός, αφού λογικά δεν θα έχει τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, δεν θα έλεγε όχι να τον έχει στο ρόστερ ως… νέο Ελ Αραμπί, αφού δεν γκρινιάζει αν δεν παίζει!

ΚΑΜΠΡΑΛ: Δεν έχει μέλλον στον Ολυμπιακό, κι αυτό το έχει καταλάβει και ο ίδιος. Για αυτό και, πρόσφατα, σε επαφές που είχε άρχισε να στάζει μέλι για τη Σπόρτινγκ. Στην οποία πολύ-πολύ δύσκολα θα βρει θέση τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει συμβόλαιο μαζί της μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Μια φορά στο Λιμάνι δεν έχει μέλλον, είναι τελειωμένος από την ομάδα του Μεντιλίμπαρ, κι αυτό το γνωρίζουν όλοι στου Ρέντη…

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ: Και κάτι από την Αγγλία. Η Φόρεστ έχει κοινό ιδιοκτήτη με τον Ολυμπιακό (και τη Ρίο Άβε!), τον Βαγγέλη Μαρινάκη που έχει φτιάξει ένα δίκτυο από τρεις ομάδες: Κάθε μια έχει το δικό της οργανόγραμμα και προγραμματισμό, είναι ξεχωριστοί αθλητικοί οργανισμοί, αλλά μοιραία υπάρχουν και παράλληλες διεργασίες. Που, στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχουν βγει σε καλό στη Νότιγχαμ!

“44 υπογραφές συμβολαίων είναι πάρα πολλές σε πέντε χρόνια, πολύ περισσότερο όταν αυτές γίνονται σε 15 μήνες: Από τον Ιούνιο του 2022 έως τον Αύγουστο του 2023. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει πέντε τερματοφύλακες και τρεις παίκτες που δεν έπαιξαν ποτέ ούτε ένα λεπτό στην Premier League, είτε επειδή ο δανεισμός τους έληξε πρόωρα είτε επειδή δόθηκαν κατευθείαν δανεικοί στον Ολυμπιακό“, αναφέρει ρεπορτάζ από την Αγγλία για τους λόγους που η Φόρεστ είχε μείωση 4 βαθμών για παραβίαση του ορίου εξόδων την τελευταία τριετία. 

Ποιοι είναι οι παίκτες, τις σεζόν 2022-23 και 2023-24 που βρέθηκε πάλι η αγγλική ομάδα στην Premier League, που ήρθαν στο Λιμάνι; Ουί Τζο Χουάνγκ (αποκτήθηκε με 4 εκατ. ευρώ από τη Μπορντό και ήρθε, την επόμενη μέρα, με τη μορφή δανεισμού στον Ολυμπιακό), Tζος Μπόουλερ (αποκτήθηκε με 2,2 εκατ. ευρώ από τη Μπλάκπουλ και την επόμενη μέρα ήρθε δανεικός στον Ολυμπιακό), Γκουστάβο Σκάρπα (αποκτήθηκε ως ελεύθερος), Ομάρ Ρίτσαρντς (αποκτήθηκε με 8,5 εκατ. ευρώ από την Μπάγερν Μονάχου), Ζουλιάν Μπιανκόν (αποκτήθηκε με 10 εκατ. ευρώ από την Τρούα). Συνολικά, δηλαδή, δόθηκαν 24,7 εκατ. ευρώ για μεταγραφές που όχι μόνο δεν βοήθησαν την αγγλική ομάδα, αλλά ούτε καν τους Πειραιώτες!

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top