Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ξεχείλισε ποτάμι και πλημμύρισαν σπίτια – «Είναι η δεύτερη φορά σε 2-3 μήνες»

potami thess

Θεσσαλονίκη: Ξεχείλισε ποτάμι και πλημμύρισαν σπίτια – «Είναι η δεύτερη φορά σε 2-3 μήνες»

Το πρώτα σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη από το έντονο κύμα κακοκαιρία που «χτυπάει» τη χώρα από την Παρασκευή, καθώς στην περιοχή της Πολίχνης ξεχείλισε ξεροπόταμος, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια.

Ο όγκος του νερού έχει φτάσει μέχρι τις αυλές κατοίκων, οι οποίοι κατήγγειλαν στην πρωινή εκπομπή του OPEN πως ο δήμος είχε δεσμευθεί ότι θα τον θωρακίσει, αλλά σε κάθε καταιγίδα συμβαίνει το ίδιο.

«Γύρω στις 4:30 ακούσαμε ένα βουητό, δεν ήταν πολλή βροχή. Βγήκα στο μπαλκόνι και κοιτάω μία τεράστια ορμή να έρχεται, αλλά κράτησε πολλή ώρα. Πήραμε τα αυτοκίνητα για να μην τα πάρει το ποτάμι», περιέγραψε κάτοικος της περιοχής.

Όπως τονίζει ο ίδιος, «πλημμύρισαν όλα τα σπίτια», ενώ άλλος κάτοικος αναφέρει πως «είναι η δεύτερη φορά σε δυο-τρεις μήνες. Είχαν να το δω από το ’76-77 που είχαν πλημμυρίσει τα πάντα».

Άλλος άνθρωπος που ζει στη συγκεκριμένη γειτονιά λέει ότι «δεν γίνεται να ζούμε με τον φόβο».

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 300 κλήσεις για άντληση υδάτων στη Βόρεια Ελλάδα. Σημειώνεται ότι πιθανόν οι κλήσεις να αυξηθούν τις επόμενες δύο ώρες γιατί ο κόσμος θα πάει στις δουλειές του και θα υπάρξουν ακόμα και επιχειρήσεις πλημμυρισμένες. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, η στάθμη είναι πολύ χαμηλή και δεν μπορεί να γίνει ενέργεια από την Πυροσβεστική.

To Top