Ελλάδα

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή των εκλογών – Υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια την Παρασκευή

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή των εκλογών – Υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια την Παρασκευή

Με το Σαββατοκύριακο των εκλογών να είναι προ των πυλών, πολλοί χρειάζεται να ταξιδέψουν προκειμένου να ψηφίσουν. Μέχρι τώρα, αυτή την εβδομάδα επικράτησαν στη χώρα μας σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα συνεχιστούν και αύριο, αλλά το Σαββατοκύριακο αυτό θα αλλάξει.

Η εικόνα του καιρού για την Παρασκευή πρόκειται να είναι άκρως καλοκαιρινή, ωστόσο, δεν θα λείψουν και κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά κατά τη διάρκεια των απογευματινών και πρώτων βραδινών ωρών.

Τις βραδινές ώρες, η αστάθεια θα περιοριστεί στις περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας μέχρι και τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας. Η θερμοκρασία σε ηπειρωτικές περιοχές θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, στην Αττική θα διατηρηθεί η ηλιοφάνεια από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις και σε διαφορετικές εντάσεις, στην ανατολική Αττική θα φτάσουν τα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 21 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει ηλιοφάνεια στην αρχή της ημέρας, με κάποιες συννεφιές – κατά τόπους αυξημένες – τις θερμές ώρες. Νωρίς το βράδυ, δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά και για λίγο. Μέσα στη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί ξανά. Οι άνεμοι με τη μορφή θαλάσσιας αύρας στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 22 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο θα έχουμε αύξηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας. Αρχικά θα επικρατήσει παντού ηλιοφάνεια αλλά προς το απόγευμα, διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική και κυρίως στη βόρεια χώρα.

Άστατος θα είναι ο καιρός την Κυριακή των εκλογών. Στα ανατολικά και στα νότια θα παραμείνει καλός αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν περάσματα από μπόρες ή και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές.

To Top