Κόσμος

Τι λένε Τούρκοι αξιωματούχοι για το ενδεχόμενο κλεισίματος της Αγίας Σοφίας

2932995

Τι λένε Τούρκοι αξιωματούχοι για το ενδεχόμενο κλεισίματος της Αγίας Σοφίας

Τούρκος ιστορικός πριν λίγες ημέρες μίλησε για την πιθανότητα κατάρρευσης της Αγίας Σοφίας και την πιθανότητα να κλείσει για έργα αποκατάστασης, δημιουργώντας αναστάτωση στον χριστιανικό κόσμο.

Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλεψη για το κλείσιμο του τεμένους της Αγίας Σοφίας» όπως μεταδίδει από το στούντιο του ΣΚΑΪ ο Μανώλης Κωστίδης.

Ο δημοσιογράφος του CNN Turk Σερντάρ Ερ ανέφερε: «Κάνουμε μετάδοση μέσα απο το τζαμί της Αγίας Σοφίας. Εδώ συνεχίζονται κανονικά οι επισκέψεις εντός του χώρου. Ο εικονολήπτης μας σας δείχνει τους επισκέπτες που ο αριθμός τους αυξάνεται περισσότερο κατά τις ώρες προσευχής. Όπως ξέρετε, άνοιξε ως τζαμί απο τον ίδιο τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν. Στον εσωτερικό χώρο υπήρχαν κάποια έργα αποκατάστασης όμως ολοκληρώθηκαν. Τώρα θα ξεκινήσουν στον εξωτερικό χώρο και γι αυτό υπήρξαν συζητήσεις αν θα κλείσει το τζαμί της Αγίας Σοφίας ή αν θα παραμείνει ανοιχτό».

Ο αντιπρόεδρς της διεύθυνσης βακουφικών ιδρυμάτων Λεβέντ Τσετίν δήλωσε: «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για το κλείσιμο του τεμένους κατα τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης».

To Top