Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνια αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον ανώτατο διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης

floros1

Τηλεφωνική επικοινωνια αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον ανώτατο διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης

Θέματα που αφορούν στο ΝΑΤΟ, στην αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών και στην εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας, με σκοπό την εδραίωση της ειρήνης και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον ανώτατο διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (Supreme Allied Commander Europe – SACEUR) και διοικητή της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ (United States European Command – U.S. EUCOM) στρατηγό Christopher G. Cavoli.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στις πρόσφατες συνεργασίες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με το αεροπλανοφόρο USS GERALD R. FORD (GRF) των Η.Π.Α επισημαίνοντας τη συνεχή παροχή ελληνικών ναυτικών μονάδων ως συνοδεία της δύναμης κρούσης αμερικανικών αεροπλανοφόρων κατά τον πλου τους στην Ανατολική Μεσόγειο και στις συναντήσεις στο ΓΕΕΘΑ με τον υποδιοικητή της ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ αντιπτέραρχο Steven L. Basham, την υποδιοικητή Ambassador Kate Marie Byrnes και τον διοικητή του 6ου Στόλου αντιναύαρχο Thomas E. Ishee.

Επίσης, αναφέρθηκε στη συνεισφορά στη Συμμαχία του πολυεθνικού ναυτικού στρατηγείου GR Maritime Force HQ (GRMARFOR HQ), στο πλαίσιο υλοποίησης του θεσμικού Κειμένου της Συμμαχίας για την «Αποτροπή και ‘Αμυνα στην Ευρω-Ατλαντική Περιοχή”, τη συμβολή του Στρατηγείου ΝΑΤΟ Rapid Deployable Corps-Greece (NRDC-GR) ως Χερσαίας Τμηματικής Διοίκησης Πολλαπλών Σωμάτων Στρατού και στην ανάληψη -προσεχώς- από την Ελλάδα της διοίκησης του πολυεθνικού Tάγματος KFOR ORF (Kosovo Force Operational Reserve Force) με την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, αποδεικνύοντας την συνεχή συνεισφορά της Ελλάδας στην εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων, όπως αναφέρει ανακοινωση του ΓΕΕΘΑ.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε τον στρατηγό Cavoli για την αλληλεγγύη και την παροχή βοήθειας προς τη χώρα μας, με τη διάθεση ελικοπτέρων στην κατάσβεση πυρκαγιών, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο στο Όσλο, στη σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής του NATO σε επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων.

To Top