Οικονομία

Την DarwinAI εξαγόρασε η Apple

1697548809 Snea default

Η Apple εξαγόρασε την καναδική νεοφυή εταιρεία (startup) τεχνητής νοημοσύνης DarwinAI, προσθέτοντας νέα αντίστοιχη τεχνολογία στο οπλοστάσιό της ενόψει της μεγάλης ώθησης στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που αναμένεται από τις εταιρείες φέτος. Δεκάδες υπάλληλοι της DarwinAI έχουν ήδη ενταχθεί στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της Apple. Μια από τις βασικές τεχνολογίες της είναι να κάνει τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης μικρότερα και ταχύτερα.

Ανατίμηση

του δολαρίου

Το δολάριο ΗΠΑ θα ενισχυθεί κατά 3% εάν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανεκλεγεί τον Νοέμβριο. Η ανατίμηση του δολαρίου εκτιμάται ότι θα συμβεί με βάση τις προτάσεις πολιτικής του Τραμπ για περισσότερους δασμούς και ασθενέστερη δέσμευση στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τους αναλυτές της Barclays Plc που επικαλείται το Bloomberg.

Πώληση μετοχών

Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται σε συνομιλίες για να περιλάβει κορυφαίες τράπεζες της Wall Street σε δεύτερη πώληση μετοχών του πετρελαϊκού κολοσσού Aramco, καθώς προωθεί μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες προσφορές μετοχών των τελευταίων ετών, ανέφεραν πηγές του Bloomberg. Η χώρα σχεδιάζει να προσλάβει την JPMorgan Chase & Co. ως έναν από τους κύριους αναδόχους της προσφοράς. Η Bank of America Corp. και η Morgan Stanley διεκδικούν επίσης πρωταγωνιστικούς ρόλους στην κίνηση, η οποία θα μπορούσε να συγκεντρώσει έως και 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αποδοχές που ζαλίζουν

Στέλεχος της Deutsche Bank είχε πέρυσι αποδοχές πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ, αποτελώντας τον πιο ακριβοπληρωμένο εργαζόμενο στη γερμανική τράπεζα εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία. Ο επόμενος πιο ακριβοπληρωμένος εργαζόμενος εκεί έλαβε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της τράπεζας, η οποία δεν κατονομάζει κανένα από τους δύο. Πρόκειται για μπόνους απόδοσης που συνδέονται με πετυχημένες δραστηριότητες της τράπεζας. Ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Ζέβινγκ έλαβε πέρυσι συνολικά 8,7 εκατομμύρια ευρώ.

To Top