Κόσμος

Της τράβηξαν το μαντήλι ενώ έκανε ποδήλατο και τη χτύπησε διερχόμενη μηχανή

trakarisma2

Της τράβηξαν το μαντήλι ενώ έκανε ποδήλατο και τη χτύπησε διερχόμενη μηχανή

Ήταν μόλις 17 ετών. Δύο νεαροί της τράβηξαν το μαντήλι, ρίχνοντάς την στο οδόστρωμα. Χτυπήθηκε από διερχόμενη μηχανή. Σκοτώθηκε. Τη σκότωσαν! Επειδή ήταν γυναίκα. Επειδή θεώρησαν ότι έχουν εξουσία πάνω της.

Το βίντεο από κλειστό κύκλωμα καμερών που κατέγραψε λεπτό προς λεπτό το συμβάν της επίθεσης προκαλεί οργή! Η 17χρονη έκανε ποδήλατο με μια φίλη της όταν ξαφνικά από δίπλα της πέρασε μια μηχανή με δύο αγόρια το ένα εκ των οποίων της τράβηξε το μαντήλι από το κεφάλι με αποτέλεσμα η κοπέλα να πέσει στον δρόμο και να χτυπηθεί από μηχανή. Το κορίτσι τραυματίστηκε σοβαρά και φαίνεται ότι δεν επιβίωσε από τη σύγκρουση.

Το περιστατικό συνέβη στο Uttar Pradesh της Ινδίας.

«Με το που είδα το βίντεο κατάλαβα ότι η κόρη μου ήταν νεκρή» δήλωσε ο πατέρας της 17χρονης ο οποίος βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος αφού ενημερώθηκε από τηλεφώνημα της ανιψιάς του, της δεύτερης κοπέλας που φαίνεται στα πλάνα από την κάμερα ασφαλείας. «Οι γιατροί μου είπαν ότι είχε αφήσει την τελευταία της πνοή πριν την πάμε στο νοσοκομείο. Μου είπαν ότι το σαγόνι της είχε διαλυθεί και ότι πέθανε από τα βαριά τραύματα στο κεφάλι της. Δεν υπήρξαν τελευταίες λέξεις και αποχαιρετισμοί» πρόσθεσε.

Δύο ημέρες πριν το δυστύχημα, η 17χρονη, η οποία ήθελε να σπουδάσει ιατρική, είχε εξομολογηθεί στον πατέρα της ότι υπήρχαν αγόρια που παρενοχλούσαν την ίδια και άλλα κορίτσια έξω από το σχολείο τους. Σύμφωνα με την ανιψιά του η αστυνομία έχει ενημερωθεί έκτοτε ότι οι νεαροί αυτοί άνδρες κάνουν βόλτες κάθε πρωί και κάθε απόγευμα έξω από το σχολείο, πολλές φορές κάνοντας κόντρες με τις μηχανές τους.

«Η κόρη μου δολοφονήθηκε. Αυτοί που τη σκότωσαν θέλουν κρέμασμα» συμπλήρωσε οργισμένος στο BBC ο πατέρας της 17χρονης. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα – ο ένας ανήλικος – ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν άλλο ένα πρόσωπο. Μετά, δε, τη δημοσιοποίηση του βίντεο υπουργός απείλησε ότι «ο Γιάμρα (σ.σ. ο θεός των Ινδουιστών για τον θάνατο) θα τους περιμένει στη μετάβαση».

To Top