Οικονομία

Το χρονικό των καθυστερήσεων

IMG 6438 1

IMG 6438 1

Από σαράντα κύματα έχει περάσει η πολύκροτη υπόθεση για τη Folli Follie για την οποία σε λίγο καιρό αναμένεται να εκδοθεί η πρωτόδικη απόφαση. Την πρώτη φορά που προσδιορίστηκε η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, τον Ιανουάριο του 2022, η διαδικασία… τινάχτηκε στον αέρα μετά από αρκετούς μήνες και αφού είχαν γίνει 22 συνεδριάσεις, λόγω της παρατεταμένης αποχής των δικηγόρων από τις πρωτόδικες δίκες που αφορούν εγκληματικές οργανώσεις, που είναι ένα από τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της Folli Follie.

Λίγο μετά την έναρξη εκείνης της δίκης μάλιστα οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι, Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, λόγω συμπλήρωσης 18μήνου, που είναι το ανώτατο όριο προφυλάκισης εκ του νόμου.

Ο κίνδυνος παραγραφής

Οι δικαστές εκείνης της σύνθεσης οδηγήθηκαν σε απόφαση αναβολής κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για παραγραφή σε επιμέρους πράξεις του κατηγορητηρίου, ενώ στο σκεπτικό τους είχαν συμπεριλάβει και ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά της πολιτείας και των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Μετά τον επαναπροσδιορισμό της δίκης, η ουσιαστική διερεύνησή της ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου από διαφορετική σύνθεση και ήδη αναμένεται να ανοίξει η «αυλαία» των απολογιών των κατηγορουμένων, οι οποίοι αναμένουν με τη σειρά τους την κρίση της Δικαιοσύνης από την οποία εξαρτάται η περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

To Top