Κόσμος

Το επίμονο βουητό χωρίς εξήγηση που έχει αναστατώσει μια ολόκληρη πόλη – Ψάχνουν απάντηση στο μυστήρ…

Omagh irlandia

Το επίμονο βουητό χωρίς εξήγηση που έχει αναστατώσει μια ολόκληρη πόλη – Ψάχνουν απάντηση στο μυστήριο

Οι κάτοικοι σε μια πόλη της Ιρλανδίας έχουν φτάσει στα όρια τους εξαιτίας ενός επίμονου βουητού που διαταράσσει τον ύπνο τους. Ο νυχτερινός θόρυβος έχει αναφερθεί σε μεγάλη περιοχή της πόλης Omagh τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι προσπάθειες του περιφερειακού συμβουλίου της περιοχής να τον εντοπίσει δεν έχουν μέχρι στιγμής στεφθεί με επιτυχία. Τώρα, το συμβούλιο ενδέχεται να καλέσει ειδικούς σε θέματα θορύβου, καθώς αγωνίζεται να βρει την πηγή του μυστηριώδους βουητού.

Ο σύμβουλος του κόμματος Alliance, Στίβεν Ντόνελι, δήλωσε ότι αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για ορισμένους κατοίκους.

Αρχικά επικοινώνησαν μαζί του άνθρωποι στην περιοχή Tamlaght Road του Omagh στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά τις εβδομάδες που ακολούθησαν οι αναφορές για τον μυστηριώδη θόρυβο επεκτάθηκαν και σε άλλα μέρη της πόλης.

Σύμφωνα με τον Ντόνελι, «συνήθως τον χαρακτηρίζουν ως ένα επίμονο βουητό» που διαφέρει από πιο συνηθισμένους θορύβους, όπως εκείνος που κάνουν τα οχήματα που κινούνται στους δρόμους.

Πολλοί άνθρωποι, είπε, ανέφεραν προβλήματα ύπνου λόγω της ηχορύπανσης.

Ο Ντόνελι ανέφερε ότι μπορεί να είναι κάτι εποχιακό ή να σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες, «αλλά αυτά τα πράγματα συχνά δεν αποδεικνύονται απλά». «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να φτάσουμε στην άκρη του νήματος και στη συνέχεια να αναλάβουμε δράση για την επίλυση του προβλήματος».

«Δύσκολο να εντοπιστεί»

Εκπρόσωπος του συμβουλίου δήλωσε ότι η έρευνα ήταν δύσκολη. «Λόγω της εκτεταμένης περιοχής στην οποία αναφέρθηκε ο ήχος είναι δύσκολο να εντοπιστεί η ακριβής πηγή (ή οι ακριβείς πηγές)», είπε.

Αυτή τη στιγμή εξετάζεται η χρήση ειδικού εξοπλισμού ή η ανάθεση του θέματος σε ειδική εταιρεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό της πηγής του θορύβου.

Το φαινόμενο που είναι ευρέως γνωστό ως «the Hum» έχει αναφερθεί σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, μεταξύ άλλων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία. Υπάρχει μια σειρά από θεωρίες σχετικά με το από πού προέρχονται αυτοί οι θόρυβοι, σημειώνει το BBC. Κάποιοι μιλούν για γεωργικά η εργοστασιακά μηχανήματα, ενώ ορισμένοι ενστερνίζονται θεωρίες συνωμοσίας όπως οι ιπτάμενοι δίσκοι.

To Top