Κόσμος

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτιές στην Ελλάδα – Τα δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ

athina2 1

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτιές στην Ελλάδα – Τα δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι τραγικές ειδήσεις και εικόνες από τις φωτιές στην Ελλάδα. Διεθνή ΜΜΕ με ρεπορτάζ παρουσιάζουν τα γεγονότα στα κεντρικά τους θέματα, εστιάζοντας στις απώλειες ανθρώπων αλλά και στις τεράστιες καταστροφές δασικών εκτάσεων και περιουσιών.

Το Γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο (AFP), σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναφέρεται σε ένα επικίνδυνο συνδυασμό θυελλωδών ανέμων και θερμοκρασιών έως 41 βαθμών κελσίου και επισημαίνει το πύρινο μέτωπο στις πλαγιές της Πάρνηθας «του μεγαλύτερου δάσους που συνορεύει με την Αθήνα, το οποίο έχει καεί αρκετές φορές».

Για πρωτόγνωρη τραγωδία κάνει λόγο το CNN, ενώ το πρακτορείο Reuters μεταδίδει τη φρίκη με τους 18 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς.

Το Bloomberg περιγράφει αναλυτικά τις εξελίξεις με τα πύρινα μέτωπα και το θάνατο των 18 μεταναστών. «Φωτιές στην Ελλάδα: 18 σοροί βρέθηκαν σε δάσος», αναφέρει το BBC. «Οι πυρκαγιές εξαπλώνονται με μεγάλη ταχύτητα στην Ελλάδα», αναφέρει η Liberation, κάνοντας επίσης ξεχωριστή αναφορά για την τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη.

Από την πλευρά του ο Guardian και το Forbes, πέρα από την τραγωδία θυμάτων αναφέρονται στις καιρικές συνθήκες με τις υψηλές θερμοκρασίες και τα δεκάδες μέτωπα πυρκαγιών σε όλη τη χώρα. Πολλά είναι και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που καλύπτουντις εξελίξεις από την Αττική μέχρι τη Ροδόπη.

To Top