Κόσμος

Το Ιράν προειδοποιεί το Ισραήλ για τυχόν κλιμάκωση – «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια»

AP23288426949227

Το Ιράν προειδοποιεί το Ισραήλ για τυχόν κλιμάκωση – «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια»

Το Ιράν προειδοποίησε για ακόμη μια φορά το Ισραήλ για τυχόν κλιμάκωση των επιθέσεων κατά της Γάζας, αναφέροντας ότι θα χρειαστεί να παρέμβει, γιατί «δεν θα μπορέσει να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια».

Ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν δήλωσε ότι «αν δεν σταματήσουν οι σιωνιστικές επιθέσεις, τα χέρια όλων των πλευρών στην περιοχή βρίσκονται στην σκανδάλη».

Επίσης, βρέθηκε για επίσκεψη στο Κατάρ όπου συζήτησε «την κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη» με τον εμίρη Σέιχ Ταμίμ μπεν Χαμάντ Αλ-Θάνι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ QNA. Χθες, συναντήθηκε με τον αρχηγό της Χαμάς Ισμαΐλ Χανίγιε, ο οποίος κατοικεί στην Ντόχα.

«Αν οι επιθέσεις του σιωνιστικού καθεστώτος κατά του ανυπεράσπιστου πληθυσμού της Γάζας συνεχισθούν, κανείς δεν εγγυάται τον έλεγχο της κατάστασης και της προοπτικής διεύρυνσης της σύρραξης», είπε ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

Ακόμη, σε συνέντευξή που έδωσε, δήλωσε ότι «το Ιράν δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια», προσθέτοντας ότι και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επηρεασθούν σε περίπτωση ανάφλεξης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

To Top