Κόσμος

Το Ισραήλ θα πνίξει τα τούνελ της Χαμάς στη Γάζα με νευροπαραλυτικά αέρια και χημικά όπλα

Το Ισραήλ θα πνίξει τα τούνελ της Χαμάς στη Γάζα με νευροπαραλυτικά αέρια και χημικά όπλα

Παλαιστινιακές ομάδες αντίστασης εκτιμούν ότι το Ισραήλ θα «πλημμυρίσει» τις σήραγγες της Χαμάς με νευροπαραλυτικό αέριο και χημικά όπλα υπό την επιτήρηση Αμερικανών κομάντο της «Δύναμης Δέλτα», στο πλαίσιο μιας αιφνιδιαστικής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσε στο Middle East Eye, υψηλόβαθμος Άραβας αξιωματούχος που επικαλείται διαρροές από τις ΗΠΑ. Ισραήλ και ΗΠΑ ευελπιστούν να αιφνιδιάσουν τη Χαμάς προκειμένου να διεισδύσουν στις υπόγειες σήραγγες της οργάνωσης, αναφέρει η πηγή που δεν κατονομάζεται.

«Μεγάλες ποσότητες νευροπαραλυτικού αερίου θα διοχετευθούν στις σήραγγες της Χαμάς, ικανές να παραλύσουν τις σωματικές κινήσεις για χρονικό διάστημα μεταξύ 6 και 12 ωρών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα διεισδύσουν στις σήραγγες, οι όμηροι θα διασωθούν και χιλιάδες στρατιώτες της Αλ Κασάμ θα σκοτωθούν», ανέφερε η πηγή. «Το σχέδιο εξαρτάται από το στοιχείο του αιφνιδιασμού, ώστε να επιτύχουν αποφασιστική νίκη, χρησιμοποιώντας διεθνώς απαγορευμένα αέρια, κυρίως νευροπαραλυτικά αέρια, και χημικά όπλα. Μεγάλες ποσότητες νευροπαραλυτικού αερίου θα διοχετευτούν στα τούνελ της Χαμάς», υποστήριξε η πηγή.

Οι αναφορές περί καθυστέρησης μιας χερσαίας εισβολής στη Γάζα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αποτελούν μέρος μιας εκστρατείας παραπλάνησης του Ισραήλ προκειμένου να αιφνιδιαστεί ο εχθρός με πολλαπλές επιθέσεις. Το μέσο ζήτησε σχόλιο από τον Λευκό Οίκο και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ωστόσο, μέχρι και τη στιγμή της δημοσίευσης του ρεπορτάζ, δεν είχε λάβει καμία απαντηση.

Ενεργή εμπλοκή των ΗΠΑ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν επικοινωνεί σχεδόν καθημερινά με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιόαβ Γκάλαντ, για την πορεία των επιχειρήσεων ενώ ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ με γνώσεις στον αστικό πόλεμο βρίσκονται ήδη στο ισραηλινό έδαφος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα, όπου συμμετείχε στη σύνοδο σχεδιασμού του πολέμου, ο Αμερικανός πρόεδρος μοιράστηκε εκ παραδρομής μία φωτογραφία στο διαδίκτυο αποκαλύπτοντας τα πρόσωπα τριών κομάντο της «Δύναμης Δέλτα» που συμβουλεύουν το Ισραήλ για τη διάσωση ομήρων που παραμένουν στα χέρια της Χαμάς. Η ανάρτηση κατέβηκε ύστερα από λίγο.

Η «Δύναμη Δέλτα» είναι μία επίλεκτη μονάδα των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ. Εκπαιδεύονται σε αποστολές διάσωσης ομήρων, μάχονται κατά της τρομοκρατίας με στόχο με εξοντώσουν όλους όσοι αιχμαλωτίζουν ή σκοτώνουν ομήρους για να ασκήσουν πιέσεις στον εχθρό. Έχουν εμπειρία από πρώτο χέρι συμμετέχοντας στη διάσωση ομήρων από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτος (ISIS)

Εκστρατεία παραπλάνησης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, η καθυστέρηση της ισραηλινής χερσαίας εισβολής είναι παραπλανητική και αποσκοπεί στον αιφνιδιασμό του εχθρού σε μια πολυεπίπεδη επίθεση που θα περιλαμβάνει Ισραηλινούς καταδρομείς που αποβιβάζονται στη βόρεια Γάζα και κατά μήκος της ακτής της. Οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες της επίθεσης έχουν ήδη συμφωνηθεί, τονίζει η πηγή.

Χθες, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει την αναμενόμενη χερσαία εισβολή του για να δώσει στις ΗΠΑ περισσότερο χρόνο να τοποθετήσουν συστήματα αεράμυνας στην περιοχή. Ο Νετανιάχου δήλωσε λίγες ώρες αργότερα ότι το Ισραήλ προετοιμάζει μια χερσαία εισβολή, αλλά δεν έδωσε καμία ένδειξη για το χρονοδιάγραμμα ή άλλες λεπτομέρειες.

Επιπλέον, ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν επίσης διαρροές σχετικά με διαφωνίες εντός του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ που αποτελείται από τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ. Η πηγή είπε ότι «αν και όχι αβάσιμες οι αναφορές, αντιπροσωπεύουν μια απόπειρα παραπληροφόρησης της Χαμάς με στόχο το Ισραήλ να αιφνιδιάσει την αντίσταση» στη Λωρίδα της Γάζας.

To Top