Οικονομία

Το Ντυνάν εξαγοράζει τα νοσοκομεία της Euromedica

1697548809 Snea default

Η ιδιοκτήτρια του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ημιθέα, ήρθε σε καταρχήν συμφωνία με τη Farallon για την εξαγορά του βασικού κορμού του Ομίλου Euromedica, μετά την απόσχιση των διαγνωστικών κέντρων. Η εξαγορά αφορά έξι γενικές και μαιευτικές κλινικές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κοζάνη, ένα κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη και συμμετοχές σε άλλα κέντρα αποκατάστασης και εταιρείες προμηθειών, πληροφορικής και εκμετάλλευσης ακινήτων. Στόχος της εξαγοράς είναι να δημιουργηθεί ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους υγείας στην Ελλάδα, που θα προσφέρει υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης μέσα από ένα δίκτυο νοσοκομείων και κλινικών με ευρεία γεωγραφική κάλυψη της ελληνικής επικράτειας. Ο νέος αυτός όμιλος θα απασχολεί πάνω από 2.500 εργαζομένους, διαθέτοντας περισσότερες από 1.380 κλίνες δευτεροβάθμιας φροντίδας πανελληνίως, έχοντας τη δυνατότητα να νοσηλεύει πάνω από 120.000 περιστατικά τον χρόνο και να εξυπηρετεί περισσότερα από 750.000 εξωτερικά περιστατικά στο δίκτυο των κλινικών του.

Στην e-ουρά για το επίδομα θέρμανσης

Χιλιάδες αιτήσεις δέχεται η πλατφόρμα myΘέρμανση για το επίδομα θέρμανσης για το ρεύμα. Μέσα σε λίγες ώρες πάνω από 12.000 νοικοκυριά που ζεσταίνουν την κατοικία τους με ηλεκτρικό ρεύμα υπέβαλαν αίτηση. Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή έως και τις 19 Ιανουαρίου. Μετά θα «τρέξει» η διαδικασία για το επίδομα θέρμανσης το οποίο θα φανεί ως έκπτωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των δικαιούχων. Υπολογίζεται ότι περίπου 1,2 εκατ. νοικοκυριά δικαιούνται επίδομα θέρμανσης για το ρεύμα. Η ενίσχυση είναι έκτακτη, κυμαίνεται από 45 έως 480 ευρώ και αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών

Η προοπτική παραγραφής οφειλών που αφορούν την περίοδο έως και το 2018 έχει κινητοποιήσει τους δήμους. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να ενημερωθούν αρμοδίως οι οφειλέτες χρεών από απλήρωτες κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας και άλλα τέλη, και εάν δεν προχωρήσουν στην αποπληρωμή ή τη ρύθμιση των εν λόγω οφειλών θα δουν να «φουσκώνουν» τα χρέη τους στην Εφορία και κατά συνέπεια δεν θα μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα. Οφειλές σε δήμο (π.χ. κλήσεις) σταματούν τη φορολογική ενημερότητα και για οφειλή πάνω από 500 ευρώ μπορούν οι ΟΤΑ να δεσμεύσουν τραπεζικό λογαριασμό. Το ίδιο μπορεί να γίνει εάν υπάρχουν οφειλές σε ασφαλιστικό ταμείο άνω των 500 ευρώ.

To Top