Αθλητικά

Το “παιδί θαύμα” της Ελλάδας! Πρώτος στον κόσμο ο Τεντόγλου, χρυσό με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ τελευταίο άλμα (Vid)

Το

Το έκανε ΠΑΛΙ σε έναν ΜΟΝΑΔΙΚΟ τελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.
 

Μετά από ένα πραγματικό θρίλερ στον τελικό του μήκους, ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε τεράστια ανατροπή στο έκτο και τελευταίο άλμα του και με 8,52μ ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του παγκόσμιου βάθρου. Μετά το ασημένιο πέρυσι στο Όρεγκον, ο 25χρονος πέρασε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου της Βουδαπέστης το χρυσό μετάλλιο στο λαιμό του, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Τζαμαϊκό Γέιν Πίνοκ με 8,50μ. και στην τρίτη τον Τάτζεϊ Γκέιλ (Τζαμάικα) με 8,27μ. 

Ο Τεντόγλου μπήκε αποφασισμένος στον αγώνα και από το πρώτο του άλμα «πέταξε» στα 8,50μ. (0,6), σημειώνοντας την κορυφαία εφετινή επίδοση, για να γυρίσει στον κόσμο που είχε ενθουσιαστεί και να ζητήσει ηρεμία, κάνοντας την χαρακτηριστική κίνηση «calma, calma».

Η δεύτερη προσπάθεια του αθλητή του Γιώργου Πομάσκι ήταν άκυρη, για να δει στη συνέχεια τον Τζαμαϊκανό Γέιν Πίνοκ να πιάνει και αυτός τα 8.50μ. στο δεύτερο άλμα του. 

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο σημείωσε 8,39μ. στην τρίτη του προσπάθεια, παραμένοντας στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Πίνοκ για ένα εκατοστό, καθώς ο Τζαμαϊκανός είχε 8,40μ. στην πρώτη προσπάθεια του. 

Άκυρο ήταν και το τέταρτο άλμα του Τεντόγλου, με τον Πίνοκ (άκυρος στην τρίτη του προσπάθεια) να ακολουθεί με 8,03μ. 

Στην έκτη και τελευταία ο Τεντόγλου βρήκε το άλμα που έψαχνε και με 8,52μ. ανέβηκε στην κορυφή! 

Δείτε το άλμα που έφερε το χρυσό:

To Top