Κόσμος

Το πανίσχυρο «Iron Sting» του Ισραήλ και η πρώτη επιχειρησιακή χρήση του

vomvardismos

Το πανίσχυρο «Iron Sting» του Ισραήλ και η πρώτη επιχειρησιακή χρήση του

Οι ισραηλινές δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα από το σύστημα «Iron Sting» που εκτοξεύει ένα βλήμα όλμου για να εξουδετερώσει έναν εκτοξευτή πυραύλων, κατά την πρώτη χρήση του σε επιχείρηση την Κυριακή. Το Iron Sting περιγράφεται ως «ένα καινοτόμο και ακριβές βλήμα όλμου» και είναι ένα από μια ποικιλία όπλων που χρησιμοποιεί το Ισραήλ. Το βίντεο ανάρτησε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία στο Χ, μαζί με βίντεο που, όπως είπε, δείχνει τον όλμο των 120 χιλιοστών να αποδεκατίζει έναν εχθρικό εκτοξευτή ρουκετών.

Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε το οπλικό σύστημα σε συνεργασία με την ισραηλινή πολεμική αεροπορία.

Το οπλικό σύστημα χρησιμοποιεί ένα «ακριβές, καθοδηγούμενο με λέιζερ και GPS πυρομαχικό όλμου» για την προσβολή στόχων σε πυκνά, αστικά περιβάλλοντα, ενώ «μειώνει την πιθανότητα παράπλευρων ζημιών και αποτρέπει τον τραυματισμό μη μαχητών», ανέφερε η Elbit Systems, η οποία ανέπτυξε το σύστημα, σε δελτίο τύπου του 2021.

«Η επιχειρησιακή του χρήση θα φέρει επανάσταση στον επίγειο πόλεμο και θα εξοπλίσει τα τάγματα με οργανική, ακριβή και αποτελεσματική δύναμη πυρός», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι δοκιμές του οπλικού συστήματος ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο του 2021.

«Το Iron Sting ικανοποιεί επίσης τις ανάγκες των IDF, προσαρμόζοντας τις δυνατότητες μάχης για την αντιμετώπιση εχθρών που κρύβονται μέσα σε αστικά, αστικά περιβάλλοντα, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στα νομικά και ηθικά πρότυπα που θέτει το κράτος του Ισραήλ», ανέφερε στο δελτίο ο τότε υπουργός Άμυνας Benny Gantz.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει χιλιάδες αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη μετά την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο – κυρίως άμαχοι που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς.

Περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Ενώ οι IDF έχουν κάνει σαφείς προετοιμασίες για μια πιθανή χερσαία επίθεση στη Γάζα, δεν έχουν ακόμη προχωρήσει. Μια ισραηλινή χερσαία επίθεση θα οδηγούσε πιθανότατα σε δραματική αύξηση των απωλειών και από τις δύο πλευρές στις αστικές μάχες.

To Top