Κόσμος

Το Παρίσι επισημαίνει σκωπτικά το υψηλό ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των προσκείμενων στον Πούτιν

putin

Το Παρίσι επισημαίνει σκωπτικά το υψηλό ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των προσκείμενων στον Πούτιν

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά αντέδρασε σήμερα σκωπτικά στον φερόμενο θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν, αρχηγού της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ, σημειώνοντας ότι «το ποσοστό θνησιμότητας ανάμεσα στους προσκείμενους στον Πούτιν είναι ιδιαίτερα υψηλό».

«Είναι μια επικίνδυνη δραστηριότητα», δήλωσε η Κολονά στο Γαλλικό Πρακτορείο, αρνούμενη να προβεί σε περαιτέρω σχόλια.

Έρευνα είναι σε εξέλιξη σήμερα στη Ρωσία για το αεροπορικό δυστύχημα, το οποίο κατά τα φαινόμενα προκάλεσε τον θάνατο του Πριγκόζιν. Ο 62χρονος άλλοτε στενός συνεργάτης του Πούτιν, έγινε σφοδρός πολέμιος του Κρεμλίνου μετά την εξέγερσή του στα τέλη Ιουνίου, γεγονός που τροφοδοτεί τις φήμες για μια ενδεχόμενη δολοφονία.

Από την πλευρά του, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν είναι σε θέση να μιλήσει «για τις συνθήκες της συντριβής που είναι κάθε άλλο παρά σαφείς».

«Είναι πολύ νωρίς για να υπολογίσουμε τις συνέπειες του εικαζόμενου θανάτου του Πριγκόζιν», πρόσθεσε το γαλλικό υπουργείο. «Αν αποδεικνυόταν αυτός ο θάνατος, αυτό θα ήταν σημαντικό στοιχείο».

«Η Βάγκνερ είναι μια εγκληματική εταιρία, που κάνει τις αδικοπραγίες του Πούτιν στην Ουκρανία και σε χώρες της Αφρικής, μια πολιτοφυλακή που ζει από αρπαγές, λεηλασίες και φόνους. Η υπογραφή του Πριγκόζιν είναι το αίμα και το έγκλημα», ανέφερε επίσης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσων.

To Top