Κόσμος

Το Πεντάγωνο δημιουργεί site για UFO: Θα δημοσιεύει βίντεο, φωτογραφίες και «απόρρητες» πληροφορίες

ufo

Το Πεντάγωνο δημιουργεί site για UFO: Θα δημοσιεύει βίντεο, φωτογραφίες και «απόρρητες» πληροφορίες

Το αμερικανικό Πεντάγωνο αναπτύσει site που αφορά τις θεάσεις UFO και θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες, λίγο καιρό μετά την εντολή του Τζο Μπάιντεν να αποχαρακτηριστούν απόρρητα έγγραφα που αφορούν ζητήματα που σχετίζονται με ΑΤΙΑ.

Στην ιστοσελίδα θα αναρτώνται βίντεο, φωτογραφίες και αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες, ώστε να ενημερωθεί το κοινό με «όρους διαφάνειας» για τα ζητήματα που σχετίζονται με την πιθανή ύπαρξη ζωής εκτός Γης.

Ο ιστότοπος έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει το φθινόπωρο και σύμφωνα με την New York Post το υλικό που θα αναρτάται θα ελέγχεται από το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών Παντός Τομέα (AARO). Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία του Πενταγώνου, η οποία ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2022 και είναι επιφορτισμένη με την ανάλυση αναφορών αγνώστων εναέριων φαινομένων UAPs στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

«Αυτός ο ιστότοπος θα χρησιμεύσει ως ενιαία υπηρεσία για όλες τις διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες που σχετίζονται με το AARO και το UAP», γράφει χαρακτηριστικά δελτίο Τύπου που δημοσίευσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Ufo
Το Πεντάγωνο δημιουργεί site για UFO: Θα δημοσιεύει βίντεο, φωτογραφίες και «απόρρητες» πληροφορίες 2

Οι στόχοι του site

Το Πεντάγωνο μέσω της νέας ιστοσελίδας -που είναι υπό κατασκευή- δεν επιδιώκει μόνο το κοινό να μπορεί να μελετήσει φωτογραφίες και βίντεο των UAP.

Ταυτόχρονα, θέλει να υποβάλλονται αναφορές που αφορούν μη αναγνωρισμένα αεροσκάφη, ώστε οι αμερικανικές υπηρεσίες να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερες πληροφορίες.

Για αυτό τον λόγο, ο ιστότοπος θα παρέχει και ένα εργαλείο που επιτρέπει σε «πρώην κυβερνητικούς υπαλλήλους των ΗΠΑ, μέλη υπηρεσιών ή εργολάβους με άμεση γνώση των κυβερνητικών προγραμμάτων ή δραστηριοτήτων των ΗΠΑ» να υποβάλλουν μια αναφορά απευθείας.

Σημειώνεται, ότι το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών Παντός Τομέα έχει λάβει αναφορές για περισσότερες από 800 θεάσεις UAP τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Όμως, μόλις το 2 έως 5% θεωρήθηκε «πιθανώς πραγματικά περίεργο».

To Top