Κόσμος

Τουλάχιστον 10 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επίθεση παραστρατιωτικών στο Χαρτούμ

soudan2

Τουλάχιστον 10 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επίθεση παραστρατιωτικών στο Χαρτούμ

Τουλάχιστον 10 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα παραστρατιωτικοί σε συνοικία του Χαρτούμ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επικαλούμενο πολιτοφυλακή του Σουδάν.

«Οβίδες έπληξαν σπίτια, ένα τζαμί και ένα ιατρικό κέντρο» στη συνοικία Αλ Σαμπράμπ, στο βόρειο τμήμα του Χαρτούμ, δήλωσε εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το AFP. «Δέκα άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν από τα πλήγματα των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ)», διευκρίνισε.

Περίπου 7.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αφότου ξέσπασε τη 15η Απριλίου ο πόλεμος για την εξουσία στο Σουδάν ανάμεσα στις ΔΤΥ του στρατηγού Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο και τις ένοπλες δυνάμεις υπό τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, τον de facto αρχηγό του κράτους μετά το πραξικόπημα του 2021, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εκτίμηση της μη κυβερνητικής οργάνωσης ACLED.

Ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων της σύρραξης θεωρείται βέβαιο πως είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλές περιοχές της χώρας είναι εντελώς αποκομμένες από τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ τα δυο στρατόπεδα αρνούνται να αποκαλύψουν τις απώλειές τους.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω του εμφυλίου, ο οποίος επιδείνωσε την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα – μια από τις φτωχότερες στον κόσμο, όπου εξαπλώνονται παράλληλα τα κρούσματα χολέρας και δάγκειου πυρετού.

To Top