Ελλάδα

Τουρισμός για όλους – Πρωτοψάλτης: «Τρέχει» το πρόγραμμα – Τι ισχύει για τους δικαιούχους των vouche…

protopsaltis

Τουρισμός για όλους – Πρωτοψάλτης: «Τρέχει» το πρόγραμμα – Τι ισχύει για τους δικαιούχους των voucher

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που «τρέχει» εδώ και 5 μέρες, αφορά πάρα πολύ κόσμο, για την ακρίβεια, έχουμε το τέλος του παλιού προγράμματος και το ξεκίνημα του νέου είπε στην ΕΡΤ ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Υπενθύμισε ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου όσοι έχουν επιταγές του προγράμματος 2022-2023 θα πρέπει να τις ενεργοποιήσουν. Ήδη σχεδόν 40.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού περιόδου 2022-2023 ενεργοποιήθηκαν τον Ιούνιο. Αυτό δείχνει ότι είχαμε πολύ μεγάλη ανταπόκριση και ότι υπήρχε πολύ ζήτηση για να πάει ο κόσμος διακοπές, είπε. Από την 1η Ιουλίου έχει ξεκινήσει το καινούργιο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, που για πρώτη φορά αντί για 1η Αυγούστου ξεκίνησε 1η Ιουλίου, και αφορά 300.000 επιταγές. Είναι για 6 διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή ή με μηδενική συμμετοχή, για 10 ή 12 βράδια σε συγκεκριμένους προορισμούς.

  • Το πρόγραμμα ξεκίνησε 1η Ιουλίου και θα «τρέχει» για 12 μήνες, μέχρι 30 Ιουνίου του 2024.

Καταλαβαίνουμε ότι όλοι θέλουμε να πάμε διακοπές τον Αύγουστο, αλλά είναι ένα πρόγραμμα 12μηνης διάρκειας Και φέτος για πρώτη φορά θα δώσουμε αυξημένη επιδότηση και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα ώστε να υπάρχουν πολλά περισσότερα διαθέσιμα.

Η ζήτηση ήταν μεγάλη. Έγιναν εφέτος 850.000 αιτήσεις για ενάμιση εκατομμύριο επιταγές και δώσαμε 300.000. Εξετάζουμε μήπως αυτό το πρόγραμμα ήρθε η ώρα να αυξηθεί, να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Όσον αφορά τον αριθμό των επιταγών και του προϋπολογισμού θα το δούμε αυτό προφανώς με τον νέο υπουργό τώρα τον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη.

Από κει και πέρα εμείς βλέπουμε ότι το πρόγραμμα πάει πάρα πολύ καλά. Πρωταθλήτρια είναι η Εύβοια, μετά η Χαλκιδική, μετά η Αργολίδα, μετά η Πρέβεζα και η Λευκάδα. Αυτοί ήταν οι top 5 προορισμοί τον Ιούνιο και βλέπουμε ότι με τα κίνητρα που έχουμε δώσει, γιατί είναι δωρεάν οι διακοπές στη Βόρεια Εύβοια για 12 βράδια, η Εύβοια πάει πάρα πολύ καλά.

To Top