Αθλητικά

Τους “έψησε” και τους ντύνει στα ερυθρόλευκα! Τρία ονόματα με βιογραφικό φέρνει ο Ολυμπιακός

Τους "έψησε" και τους ντύνει στα ερυθρόλευκα! Τρία ονόματα με βιογραφικό φέρνει ο Ολυμπιακός

Τρεις πολύ καλές περιπτώσεις που αναμένεται να ανεβάσουν το επίπεδο του ρόστερ της ομάδας του Πειραιά.

Τις μεταγραφικές εξελίξεις που έχει ο Ολυμπιακός μεταφέρει την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 ο «ερυθρόλευκος» Τύπος! Συγκεκριμένα υπάρχουν αναφορές σε τρία ονόματα, τα δύο εκ των οποίων είναι γνωστά, το ένα όμως «έσκασε» τις τελευταίες ώρες στο ρεπορτάζ. 

Το νέο όνομα

Υπέγραψε ο Σκωτσέζος Τζόρνταν Χόλσγκροουβ. Ο ταλαντούχος μέσος πέταξε τα πράσινα της Πάσος Φερέιρα και βάζει τα κόκκινα του θρύλου! Ο 23χρονος αριστεροπόδαρος box to box πιάνει άμεσα λιμάνι!

Ο παίκτης ξεκίνησε την καριέρα του από τη Ρέντινγκ. Στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία έχει φορέσει τις φανέλες των ισπανικών Ατλέτικο Μπαλεάερες, Θέλτα, ενώ στην Πάσος Φερέιρα πήγε το περασμένο καλοκαίρι, καταγράφοντας 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 2 γκολ και 3 ασίστ.

Επιθυμία Ντουάρτε να ντυθεί στα ερυθρόλευκα

Πρόκειται για μία περίπτωση, την οποία γνωρίζει ο προπονητής του Ολυμπιακού, από την κοινή τους θητεία στη Γρανάδα τη διετία 2019-2021, απ’όπου τον αγόρασε το 2022 η Χετάφε έναντι 750 χιλιάδων Ευρώ, με την οποία την περασμένη σεζόν έκανε 31 συμμετοχές με 2 ασίστ στη La Liga.

Ο 28χρονος αμυντικός ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες της Εστορίλ. Το 2016 δόθηκε δανεικός στη Μπελενένσες, με τη φανέλα της οποίας έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας, σε μία χρονιά που έγινε βασικός και συμπλήρωσε 32 συμμετοχές με 1 γκολ. Οι εμφανίσεις του άρεσαν στη Σπόρτινγκ που τον απέκτησε το 2017 και ξεχώρισε στη δεύτερη ομάδα του συλλόγου, ο οποίος τον άφησε δανεικό για μια χρονιά στην Τσάβες για να «ψηθεί». Το 2018 ήρθε η στιγμή για να βγει εκτός συνόρων.

Η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού και ενοίκιο 225 χιλιάδων Ευρώ. Με τη “Ντέπορ” έπαιξε 39 παιχνίδια στη Σεγούντα και σκόραρε 4 γκολ. Η ομάδα της Γαλικίας όμως δεν κατάφερε να ανεβεί στη La Liga (έχασε 3-0 από τη Μαγιόρκα στον δεύτερο τελικό των μπαράζ ανόδου, ενώ στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει 2-0) κα έτσι το 2019 επέστρεψε στη Λισαβόνα.

Οι εμφανίσεις του με τη Λα Κορούνια όμως δεν πέρασαν απαρατήρητες από τη Γρανάδα, η οποία είχε τερματίσει πρώτη στη La Liga 2 εκείνη την περίοδο και πήρε το εισιτήριο για την απευθείας άνοδο, όπως και η επιθυμία του να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο. Η ομάδα της Ανδαλουσίας του έδωσε αυτήν την ευκαιρία να παίξει στη La Liga. Τον αγόρασε έναντι 3,49 εκατ.Ευρώ και του υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο.

Στη Γρανάδα υπό τις οδηγίες του νυν προπονητή του Ολυμπιακού έπαιξε 39 παιχνίδια με 3 γκολ και 1 ασίστ την πρώτη σεζόν (2019-2020) και έκανε 41 συμμετοχές με 1 γκολ τη δεύτερη (2020-2021). Μάλιστα ήταν από τους πρωταγωνιστές στην πορεία της ομάδας μέχρι τα προημιτελικά του Europa League.

Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι, συνθέτοντας το προφίλ του, τον χαρακτήρισαν “ανυπέρβλητο τοίχο, δυναμικό στις εναέριες μονομαχίες, ακριβή στις σέντρες, ακούραστο στην κάλυψη της άμυνας”. Επίσης είναι καλός με τη μπάλα στα πόδια του.

Διαβάστε αναλυτικά το εκτενές ρεπορτάζ που έκανε το News24world.com για τον Ντομίνγκος Ντουάρτε.

Νόστιμος Πίττας

Ζεστός ο Πίττας, αναφέρει ο «ερυθρόλευκος» Τύπος, ο οποίος αποκαλύπτει συνάντηση των ανθρώπων του Ολυμπιακού με τον πρόεδρο του Απόλλωνα Λεμεσού στη Σλοβακία.

Ο 27χρονος επιθετικός είναι ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα της κυπριακής αγοράς, βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, ενώ αν και η περίπτωσή του ακούστηκε για ΑΕΚ, διαψεύστηκε ταχύτατα από την «κιτρινόμαυρη» πλευρά. Πρόκειται για έναν παίκτη που προέρχεται από μία σεζόν με 47 συμμετοχές και 20 γκολ και 4 ασίστ με τη φανέλα του Απόλλωνα Λεμεσού, με τον οποίο αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (μαζί με τον Ζάιρο), στέφθηκε Κυπελλούχος τη σεζόν 2022-2023, ενώ τη σεζόν 2021-2022 αναδείχτηκε πρωταθλητής.

Το φετινό του επίτευγμα με την ανάδειξη ως πρώτος σκόρερ ήταν ιστορικό! Και αυτό γιατί για πρώτη φορά, από το μακρινό 2003, αναδείχτηκε Κύπριος ποδοσφαιριστής πρώτος σκόρερ. Πριν από είκοσι χρόνια ο είχε λάβει το συγκεκριμένο βραβείο ο Μάριος Νεοφύτου. Οπότε το βραβείο που έλαβε ο Πίττας είχε ιδιαίτερη αξία.

pittas

Είναι 31 φορές διεθνής με την Εθνική Κύπρου με 2 γκολ και όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στη Μεγαλόνησο βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του με αποτέλεσμα να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό, ενώ ΑΪΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) και Μπανίγιας (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) κατέθεσαν προσφορές, οι οποίες και απορρίφθηκαν από τον Απόλλωνα. Στα μέσα του Ιουνίου τα κυπριακά ρεπορτάζ υποστήριζαν επίσης ότι ο παίκτης άρεσε στη γερμανική, Γκρόιτερ Φουρθ που παίζει στη Bundesliga 2.

Πρόκειται για έναν παίκτη ιδιαίτερα αγαπητό στην Κύπρο, όχι μόνο λόγω των παραγωγικών του αρετών, που τον έκαναν να ψηφίζεται μόνιμα ως MVP από το κοινό, αλλά και εξαιτίας της προσωπικότητάς του. Ως χαρακτήρας είναι ένας άνθρωπος έξω-καρδιά που λέει ο λαός, φίλος με όλους τους συμπαίκτες του, ένα υπόδειγμα για αποδυτήρια.

Ο Πίττας είναι ένας επιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις μπροστά, ένα πολύ χρήσιμο προσόν που μπορεί να αξιοποιήσει κάθε προπονητής. Πιστεύει στον εαυτό του, γι’αυτό και δοκιμάζει το πόδι του απ’ όλες τις πλευρές της περιοχής.  Δεν φοβάται να εκτελέεσει, να γίνει επικίνδυνος και να σκοράρει. Θεωρείται ότι είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει σε Κύπριο παίκτη στην αιχμή του δόρατος αυτήν την εποχή.

Διαβάστε αναλυτικά το προφίλ του Ιωάννη Πίττα στο εκτενές αφιέρωμα που του έκανε το News24world.com

To Top