Αθλητικά

Τρομερός Μιλουτίνοφ – Οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στην πρώτη της ήττα – Μυθικός ο Ρογκαβόπουλος (VID)

Τρομερός Μιλουτίνοφ - Οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στην πρώτη της ήττα - Μυθικός ο Ρογκαβόπουλος (VID)

Η Εθνική Ελλάδος μετά από τα 2 καλά ματς με την Σλοβενία, δυσκολεύτηκε αρκετά επιθετικά με την Σερβία και ξεκίνησε με το αριστερό στο τουρνουά Ακρόπολις.

Η Εθνική Ελλάδος δεν κατάφερε να κερδίσει την Εθνική Σερβίας στο πρώτο ματς για τουρνουά Ακρόπολις, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 64-71.

Αύριο θα γίνει το ματς ανάμεσα σε Ιταλία και Σερβία, ενώ η Ελλάδα παίζει ξανά μεθαύριο κόντρα στους Ιταλούς! Από πλευράς Εθνικής έκανε μυθικό ματς ο Ρογκαβόπουλος με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, βγάζοντας τρομερή ενέργεια, ενώ είχε ως συμπαραστάτη τον Παπαπέτρου που έπαιξε στο 4 και προσέφερε 11 πόντους και καλές άμυνες.

Από την άλλη ο Μιλουτίνοφ έκανε ματσάρα και με ένα επιβλητικό νταμπλ νταμπλ, έδωσε τη νίκη στους Σέρβους. Διψήφιος ήταν και ο Μπογκντάνοβιτς.

Το ματς:

Ο αγώνας στα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά μεγάλο ντέρμπι και το ματς ξεκίνησε με καλάθι του Μπογκντάνοβιτς, για να απαντήσει στην αμέσως επόμενη φάση με 3 κερδισμένες και εύστοχες φιολές ο Ρογκαβόπουλος, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους παίκτες. Στη συνέχεια η Ελλάδα βρήκε και τρίποντο με τον Μήτογλου, εκτός ισορροπίας, ενώ ο Έλληνας φόργουορντ με 6 σερί πόντους έκανε το 9-4, ωστόσο από εκεί και έπειτα οι Σέρβοι ξεκίνησαν να πατούν καλύτερα και ο τρομερός Μπογκντάνοβιτς έκανε το 9-7 με τρίποντο στον αιφνιδιασμό. Ο Λούντζης έκανε το 11-7 και εκεί η Ελλάδα μας πελάγωσε! Το 11-7 έγινε μέσα σε 2΄ 11-14, με τους Σέρβους να τρέχουν επιμέρους σερί 10-2 χάρη σε τρίποντο του Αβράμοβιτς. Το σερί των Πλάβι διακόπηκε με βολές του Χατζηδάκη, για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με το 13-16, από το κάρφωμα του Ρίστιτς.

Πάντως στο δεύτερο μέρος η Εθνική εμφανίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο αγνώριστη επιθετικά και το 35-39 έγινε μέσα σε 6΄ 37-52, ενώ προκάλεσε εντύπωση το πόση ώρα έμεινε στον πάγκο ο εξαιρετικός Ρογκαβόπουλος, με τον Λαρεντζάκη να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο.

Σε εκείνο το σημείο η Εθνική έκανε ένα γρήγορο 6-2 σερί, χάρη σε 2 τρίποντα του Παπαγιάννη! Μάλιστα, με την επάνοδο των Ρογκαβόπουλου και Παπαγιάννη η Εθνική έβγαλε πνοή κάνοντας το 45-54, ρίχνοντας τη διαφορά στους 9, ωστόσο εκεί… κλάταρε ξανά και ο Αβράμοβιτς έβαλε γκολ φάουλ με επιθετικό ριμπάουντ, όντας ο πιο κοντός του παρκέ για το 47-57. Ο Παπαπέτρου με ένα προσωπικό 4-0 έκανε το 49-57, σκορ το οποίο διαμόρφωσε το σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο.

Η Εθνική στο 4ο δεκάλεπτο μεταμορφώθηκε ολικά και με τρίποντο του ΜΥΘΙΚΟΥ Ρογκαβόπουλου έκανε το 59-59, τρέχοντας ένα γρήγορο 10-2 σερί, ωστόσο στα τρία τελευταία λεπτά δεν έδωσαν και άλλοι παίκτες λύσεις, με αποτέλεσμα η Σερβία να πετύχει τρίποντο μαχαιριά του Γκούντουριτς, για το 62-69, με ένα επιμέρους 1-5, μετά και τη χαμένη βολή του Μήτογλου.

To Top