Πολιτική

Τσακαλώτος για φωτιές: Αναγκαίο ετήσιο σχέδιο με συγκεκριμένες πολιτικές πρόληψης για την επικείμενη…

5765032

Τσακαλώτος για φωτιές: Αναγκαίο ετήσιο σχέδιο με συγκεκριμένες πολιτικές πρόληψης για την επικείμενη καλοκαιρινή περίοδο

Ότι είναι αναγκαίο ένα ετήσιο σχέδιο με συγκεκριμένες πολιτικές πρόληψης για την επικείμενη καλοκαιρινή περίοδο σχολίασε λόγω των πυρκαγιών που καίνε στην Ελλάδα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στα Ιωάννινα και τη Δευτέρα 21/8 είχε συζήτηση με φίλους και μέλη του κόμματος.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκίνησε την παρέμβασή του αναφερόμενος στις φωτιές που συνεχίζουν, εν μέσω κλιματικής κρίσης, να κατακαίνε τη χώρα, στην ανάγκη στήριξης των κατοίκων, στην απουσία του επιτελικού κράτους. Επανέλαβε την πρότασή του για κατάθεση στη βουλή ενός επιχειρησιακού σχεδίου κάθε Μάρτιο/Απρίλιο που θα να καταλήγει σε συγκεκριμένες πολιτικές πρόληψης για την επικείμενη καλοκαιρινή περίοδο και θα αξιολογείται κάθε Φθινόπωρο με βάση τα αποτελέσματα.

Υπενθύμισε εξάλλου ότι σαν χθες, στις 21 Αυγούστου του 2018, ο Αλέξης Τσίπρας από την Ιθάκη ανακοίνωνε την έξοδο από τα Μνημόνια, κάνοντας αναφορές στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 15-19 , στις δυσκολίες και τα διλήμματα της περιόδου και στη συστηματική δουλειά της διαπραγματευτικής ομάδας. Αναφέρθηκε επίσης στο μαξιλάρι των 37δις, και στο γεγονός ότι τα χρήματα αυτά δεν μπορούσαν να δαπανηθούν, λόγω των περιορισμών των δημοσιονομικών στόχων.

Ξεκαθάρισε πως ο ίδιος είναι και πάντα ήταν υπέρ της διεύρυνσης, με όρους κοινωνικούς και όχι μόνο από τα πάνω,όπως για παράδειγμα στους εργασιακούς χώρους (είτε πρόκειται για διανομείς είτε πρόκειται για εργαζόμενους στη φροντίδα) – πλην όμως η διεύρυνση δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο σε μια καμπάνια του τύπου «ελάτε και ψηφίστε!». Όπως είπε, σε ένα συλλογικό κόμμα οι Οργανώσεις Μελών θα πρέπει να διεκδικήσουν τον ρόλο τους, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες.

Αναφερόμενος στις τάσεις, σημείωσε ότι είναι υπέρ των ιδεολογικών ρευμάτων, που αναζητούν συνθέσεις, αλλά τελικά εργάζονται ενωμένα και αποφασιστικά στους στόχους που έχουν δημοκρατικά αποφασιστεί.

Κλείνοντας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αφού κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες εκλογής προέδρου στις 10 Σεπτέμβρη, υπογράμμισε ότι το κόμμα πρέπει να έχει ιστορική μνήμη αναφορικά με τις παρεμβάσεις και τις θέσεις του, αναφέροντας το παράδειγμα του συμμετοχικού προϋπολογισμού στους Δήμους , που «υποστηρίξαμε και εν μέρει προχωρήσαμε, αλλά μετά ξεχαστήκαμε και το αφήσαμε χωρίς να δώσουμε εξηγήσεις».

To Top