Αθλητικά

“Τσακώνονται” πέντε στα… πόδια του Μοράτα – Πού θα υπογράψει ο παιχταράς – 20+ εκατ. ευρώ

"Τσακώνονται" πέντε στα… πόδια του Μοράτα - Πού θα υπογράψει ο παιχταράς - 20+ εκατ. ευρώ

 Ίντερ, Μίλαν, Ρόμα, Μπαρτσελόνα, αλλά και η Γιουβέντους, που θα προσπαθήσει να τον ζητήσει δανεικό για 3η φορά τσακώνονται για το ποια θα καταφέρει να εξασφαλίσει την πείρα, την κλάση, κυρίως τα γκολ του 30χρονου διεθνούς Ισπανού επιθετικού της Ατλέτικο Μαδρίτης. Η οποία και γνωστοποίησε «ας τον πάρει όποια θέλει, αρκεί να μας φέρει τα 21εκ. ευρώ της ρήτρας αποδέσμευσης».

 Ο Αλβάρο Μοράτα, λοιπόν, που τις δύο τελευταίες σεζόν αγωνίστηκε (και δεν αγωνίστηκε) ως δανεικός στη Γιουβέντους, όπως και τις σεζόν 2014-’16, με 135 γκολ σε τέσσερις περιόδους ειδοποιήθηκε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του προπονητή των Colchoneros, Αργεντινού Ντιέγκο Σιμεόνε. Αναγκαστικά η Ατλέτικο, από τις Ακαδημίες της οποίας είχε ξεκινήσει την καριέρα του πριν γυρίσει τη μισή Ευρώπη, σε Χετάφε, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους, ξανά Ρεάλ, Τσέλσι, ξανά Ατλέτικο και Γιουβέντους, δεν είχε άλλη επιλογή από το αν τον πουλήσει. Χρειάζονται όμως 21εκ. ευρώ ρήτρας, τα οποία καμία από τις πέντε, εννοείται δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει.

 Από τους πέντε «μνηστήρες» πάντως που έδειξαν ενδιαφέρον, κι αφού αρκετά σκούπισε πέρυσι τον πάγκο της Γιουβέντους, ο Μοράτα επέλεξε δύο: την Ίντερ, που μετά τη φυγή των Λουκάκου, Τζέκο ξέμεινε από σκόρερς και τη Ρόμα όπου θα ξανά έσμιγε με τον Ζοσέ Μουρίνιο, έναν προπονητή που είχε αποδείξει ότι τον υπολόγιζε στα χρόνια της Ρεάλ.

 Ενδιαφέρον υπάρχει και από τη Μπαρτσελόνα, αλλά δεν υπάρχουν τα χρήματα που χρειάζονται, δανεικό η Ατλέτικο δεν τον ξανά δίνει, αλλά η μεταγραφική περίοδος έχει ακόμη μέλλον μπροστά της και μέχρι τα τέλη Αυγούστου η περίπτωση αυτού του εξαιρετικού, κατά τα άλλα επιθετικού θα έχει ξεκαθαρίσει. 

To Top