Πολιτική

Τσίπρας για ναυάγιο στην Πύλο: Τους είχαμε στα χέρια μας για ώρες και τους χάσαμε

tsipras1 2

Τσίπρας για ναυάγιο στην Πύλο: Τους είχαμε στα χέρια μας για ώρες και τους χάσαμε

Ευθύνες στο Λιμενικό αλλά και στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης έριξε ο Αλέξης Τσίπρας, για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha

«Έχουμε το μεγαλύτερο ναυάγιο στη σύγχρονη ιστορία. Ανεξάρτητα από το ποιος φταίει, αυτοί οι άνθρωποι ήταν για πολλές ώρες στα χέρια μας και τους χάσουμε. Να λέμε ότι φταίνε οι πεθαμένοι που δεν ζήτησαν βοήθεια ή να λέμε ότι δεν έγινε καμία επιχείρηση στα διεθνή ύδατα, να λέμε ότι δεν έγινε επιχείρηση και μετά ότι έγινε. Θα προτιμούσα μια συγγνώμη, μια συγγνώμη και από την Ευρώπη, είναι ευρωπαϊκή πολιτική αυτή.

Αν αυτοί οι άνθρωποι ήταν ένα τουριστικό πλοίο δεν θα το σταματούσαν; Δεν θα τους έδιναν την ευκαιρία να αποβιβαστούν. Η Νέα Δημοκρατία δεν μας απασχολεί τι λέει. Ο κ. Τουρνάς που με ενημέρωνε ήταν υπουργός του κ. Μητσοτάκη μέχρι χθες και ο άφαντος υπουργός Ναυτιλίας ήταν μέχρι χθες αρχηγός του Λιμενικού του κ. Μητσοτάκη.

Εγώ είμαι πολύ περήφανος που το 2015- 2016 περάσαν χιλιάδες πρόσφυγες από την Ελλάδα. Τα ίδια παιδιά του Λιμενικού σώσανε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους γιατί είχαμε άλλη γραμμή. Όταν ένα πλοίο κινδύνευε το σώζαμε. Η χώρα είχε γίνει πρότυπο αλληλεγγύης. Τώρα ποια είναι η εικόνα;»

Ερωτώμενος σχετικά με το επεισόδιο με νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο λιμάνι της Καλαμάτας, το χαρακτήρισε «υγιές περιστατικό» και σημείωσε: «Ήταν ένα υγιές περιστατικό και υγιής η στάση της ΠτΔ που πήγε και τους μίλησε. Το θέμα δεν είναι αν συμφωνώ ή διαφωνώ με όσα ειπώθηκαν. Ήταν υποχρέωσή της να είναι εκεί. Βρισκόμαστε σε μια φάση υποχώρησης αξιών. Είναι λάθος και πρέπει να δουλέψουμε για να αλλάξουμε την αντίληψη των ανθρώπων. Έχουμε παραδείγματα ανθρώπων που έγιναν πιο Έλληνες από τους Έλληνες. Λάθος οι ρατσιστικές προσεγγίσεις και τα στερεότυπα. Ο φράχτης στον Έβρο μπορεί να είναι χρήσιμος. Ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχουν ασφαλείς πύλες εισόδου».

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τους βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ και την κριτική που δέχεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε «Προσέξτε τι μου ζητά να κάνω; Να βγω και να πω εγώ, να δημιουργήσω μείζονα εθνική κρίση. Να πω ότι 20.000 Έλληνες μουσουλμάνοι δεν έχουν ελεύθερη κρίση και εγώ αυτούς που ψήφισαν τους βγάζω από τα ψηφοδέλτια. Δεν υπήρξα ποτέ ανεύθυνος στα εθνικά θέματα. Οφείλουμε σ’ αυτά τα θέματα να είμαστε σοβαροί. Ξέρετε γιατί το έκανε; Για 20.000 ψήφους. Γιατί δεν ανέχεται να υπάρχει ένα σημείο στο χάρτι να είναι ροζ. Αν έκανα το λάθος το ατόπημα να καθαιρέσω τους δύο βουλευτές τότε να δείτε πόσο θα έτριβε τα χέρια της η Τουρκία».

To Top