Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: «Δεν ήταν εύκολη απόφαση» η προμήθεια πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία

Joe Biden

Τζο Μπάιντεν: «Δεν ήταν εύκολη απόφαση» η προμήθεια πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής (7/7) ότι η απόφασή του να παράσχει στην Ουκρανία πυρομαχικά διασποράς ήταν δύσκολη, αλλά πιστεύει ότι το Κίεβο χρειάζεται τα όπλα, ώστε η Ρωσία να μην μπορεί να σταματήσει την ουκρανική αντεπίθεση.

«Προσπαθούν να περάσουν μέσα από αυτά τα χαρακώματα και να σταματήσουν αυτά τα άρματα μάχης», δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στο CNN. «Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση».

Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι

Από τη μεριά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Τζο Μπάιντεν για την «απαραίτητη» στρατιωτική βοήθεια στην άμυνα της Ουκρανίας μετά την αμερικανική δέσμευση για την προμήθεια πυρομαχικών διασποράς.

«Μια απαραίτητη, πολύ μεγάλη και έγκαιρη στρατιωτική βοήθεια», έγραψε ο Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαριστώντας τον Μπάιντεν και τους Αμερικανούς για αυτά τα «αποφασιστικά μέτρα».

«Η αύξηση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας θα φέρει νέα εργαλεία για την απελευθέρωση του εδάφους μας και θα μας φέρει πιο κοντά στην ειρήνη», πρόσθεσε. Παράλληλα, πάντως, ο Ζελένσκι έστειλε μηνύματα προς τις ΗΠΑ, κατά την περιοδεία του σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη, αλλά και από την Τουρκία, ώστε να επισπευσθεί η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

To Top