Ελλάδα

Βαρθολομαίος: «Αγαπούμε τον τόπον τον οποίον μας χάρισε ο Θεός και οι θυσίες των προγόνων μας»

3945234

Βαρθολομαίος: «Αγαπούμε τον τόπον τον οποίον μας χάρισε ο Θεός και οι θυσίες των προγόνων μας»

«Αγαπούμε τον τόπον τον οποίον μας χάρισε ο Θεός και οι θυσίες των προγόνων μας και οφείλουμε να κάνουμε φιλοτίμως ότι είναι αναγκαίο για την ευπρέπεια, την ευστάθεια, την ασφάλεια, την πρόοδο, την πολιτιστική αύξηση, την τιμή, την αίγλη και το κλέος της πατρίδος μας».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, στην αντιφώνησή του προς τον δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, κατά την διάρκεια της τελετής ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό μέγαρο της πόλης.

Όπως πρόσθεσε, «ο εντιμότατος κύριος δήμαρχος και οι λοιποί δημοτικοί άρχοντες της ηλειακής πρωτεύουσας επιθυμούντες να καταλέξουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη μεταξύ των δημοτών της πόλεως των, αποφάσισαν να τον αναγορεύσουν σε επίτιμο δημότη Πύργου».

«Και πώς δυνάμεθα», συνέχισε, «να παρείδωμεν αυτήν την τιμήν, αφού μας τιμά ο Πύργος με το ευκλέες ιστορικό παρελθόν των Λετρίνων, ο Πύργος ο επτάλοφος, όπως επτάλοφος είναι και η Βασιλεύουσα».

«Πώς δυνάμεθα λοιπόν», σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, «να μην ανταποκριθούμε στην ευγενή απόφασή σας, η οποία είμεθα βέβαιοι ότι είναι απόφαση καρδιάς, όχι μόνο διότι ο αγαπητός κύριος δήμαρχος είναι καρδιολόγος, αλλά διότι αυτό βλέπουμε ανάγλυφο στο βλέμμα όλων των έντιμων μελών του δημοτικού συμβουλίου».

Καταλήγοντας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε: «Σας ευχαριστούμε εγκαρδίως κύριε δήμαρχε, κύριε πρόεδρε, κύριοι αντιπρόεδροι και λοιπά έντιμα και αγαπητά μέλη του δημοτικού συμβουλίου και καταστέφουμε πάντας υμάς και πάντας τους δημότας και λοιπούς κατοίκους του Πύργου με ολόθερμη την πατριαρχική ευχή και ευλογία, είθε ο Θεός να διαφυλάττει όλους σας και την πόλη και όλη την Ηλεία».

To Top