Τέχνη

Βγαλμένη απ’ το μέλλον: Η πιο πρωτοποριακή πολυκατοικία στην Ελλάδα με τα μπαλκόνια με πισίνα και τε…

ipiccy image 2023 02 15t194220.547 scaled

Αν βρεθείς ποτέ στους δρόμους της Γλυφάδας και την αντικρίσεις, είναι αδύνατο να μην σταθείς και να την χαζέψεις. Η πολυκατοικία με τα μπαλκόνια με πισίνα και το φουτουριστικό σχήμα που δίνει την εντύπωση κύματος αποτελεί κάτι παραπάνω από μια απλή κατασκευή. Είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Γλυφάδα: Η πολυκατοικία από το μέλλον

Είναι μια δημιουργία του 314 Architecture Studio η οποία αναπτύχθηκε από την Euphoria Residencies και παραδόθηκε μέσα στο 2022, μετά από σχεδόν τρία χρόνια που κράτησε η κατασκευή της. Πίσω της βρίσκεται η ομάδα του γνωστού αρχιτέκτονα Παύλου Χατζηαγγελίδη που και στο παρελθόν έχει δώσει ανάλογα δείγματα κτηρίων που μοιάζουν να είναι βγαλμένα από το μέλλον.

seashore rise mens 1

Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι το κατάλευκο χρώμα το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως καμβάς, ξεκουράζοντας το μάτι και επιτρέποντας ταυτόχρονα στα υπόλοιπα αρχιτεκτονικά στοιχεία να αναδειχθούν.

seashore rise mens 5

Στο συγκεκριμένο έργο εκείνο που εντυπωσιάζει είναι αναμφίβολα η αίσθηση που σου δίνει ολόκληρο το οικοδόμημα ότι αποτελεί κομμάτι ενός κύματος. Γι’ αυτό άλλωστε πήρε και την πολύ ταιριαστή ονομασία «Seashore Rise» η οποία μαρτυρά ότι απόλυτη πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η θάλασσα και ο αέρας που την «αναγκάζει» να χορεύει στον δικό του ρυθμό. Αυτήν την κίνηση ακολουθούν και οι γραμμές της πολυκατοικίας η οποία δεσπόζει σε ένα οικόπεδο έκτασης 592,29 τετραγωνικών μέτρων στην Γλυφάδα.

Αναμφίβολα το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι τα μπαλκόνια της, με το καθένα από αυτά να έχει διαφορετικό σχήμα, ακολουθώντας βέβαια πάντα την βασική αρχή για την ψευδαίσθηση της θάλασσας και μοιάζουν να πάλλονται και εκείνα.

seashore rise mens 4

«Με αναφορά τη θάλασσά και τη κίνηση των κυμάτων, προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε τις έννοιες της κίνησης και της ροής στην κλίμακα της κατοικίας», εξηγεί ο αρχιτέκτονας Παύλος Χατζηαγγελίδης, επικεφαλής του γραφείου 314 Architecture Studio.

Κάθε μπαλκόνι μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από ταινία επιστημονικής φαντασίας και δείχνει να βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τα υπόλοιπα, δίνοντας στον θεατή μια εικόνα που δεν περιμένει να δει, ακόμη και σε μια high class γειτονιά, όπως η συγκεκριμένη στην Γλυφάδα.

seashore rise mens 3

Φυσικά ένα τέτοιο οικοδόμημα που μαγεύει, δεν θα μπορούσε να μην είναι εξοπλισμένο και με αξεσουάρ υψηλής αισθητικής αλλά και ανάλογου κόστους. Όπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι τα μπαλκόνια που φαίνονται σαν να χορεύουν από το αεράκι είναι εξοπλισμένα με ιδιωτικές πισίνες αλλά και τεχνητές λίμνες, ενσωματωμένες αρμονικά σε αυτά!

To Top