Κόσμος

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της φονικής έκρηξης στο Γιοχάνεσμπουργκ – Μίνι βαν εκτοξεύτηκαν στο…

van

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της φονικής έκρηξης στο Γιοχάνεσμπουργκ – Μίνι βαν εκτοξεύτηκαν στον αέρα

Τη στιγμή της τρομακτικής υπόγειας έκρηξης που σημειώθηκε σε δρόμο στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής κατέγραψε κάμερα ασφαλείας. Η φονική έκρηξη σημειώθηκε την Τετάρτη και ο τραγικός απολογισμός είναι ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και 48 να τραυματιστούν.  

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η υπόγεια έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που είχε ως αποτέλεσμα να σηκωθούν στον αέρα μινι βαν, ταξί και αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο οδόστρωμα. Ο κόσμος μετά την ισχυρή έκρηξη άρχισε να τρέχει πανικόβλητος στο δρόμο.

Η αιτία της έκρηξης παραμένει άγνωστη με τις αρχές του Γιοχάνεσμπουργκ να καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τη συγκεκριμένη περιοχή υπό τον φόβο μιας νέας παρόμοιας έκρηξης. Ένα σενάριο, που δεν έχει, ωστόσο, επιβεβαιωθεί, θέλει την έκρηξη να προκάλεσε διαρροή σε υπόγειο αγωγό φυσικού αερίου.

Αρκετοί ήταν αυτοί που εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους λόγω της έκρηξης και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους

Από την πλευρά της η εταιρεία Egoli Gas που διαχειρίζεται το δίκτυο του φυσικού αερίου στο Γιοχάνεσμπουργκ ανακοίνωσε ότι η έκρηξη δεν οφείλεται στο δίκτυό της υποστηρίζοντας ότι η έρευνα που διεξήγαγε δεν έδειξε κάποια διαρροή.

To Top